Donateursbrief februari 2015

Santpoort, 16 februari 2015

Lieve vrienden van ’t Mosterdzaadje,

Bij het Oude Paardenhuis Soest

De winter kabbelt door. Voor Pim en mij dit jaar geen adempauze in de sneeuw. Na de stranding met de auto vorig jaar in Oostenrijk dachten we er wel met een vliegtuig heen te gaan, maar het kwam er allemaal niet van. Nu voelt het wat weemoedig. Bij mij dan. Pim kan zijn werkplaats eigenlijk geen dag missen. Maar volgend jaar neem ik hem gewoon weer mee.

Wat waren er weer veel mooie concerten de afgelopen weken. Het donateursconcert van Pieter Wispelwey en Paolo Giacometti was een groot muziekfeest. En dat terwijl ze beiden stijf onder de pijnstillers zaten vanwege griep. Komt Paolo ook nog uit Düsseldorf gereden en rijdt hij ’s avonds weer terug. “Zoveel houden wij van ’t Mosterdzaadje”, zeiden ze. En het puilde niet eens uit die avond. Waarschijnlijk meer mensen met griep. Ook petje af voor Sergey Smirnov die ik een zondagmorgen belde met de vraag of hij het concert van die middag kon vervangen. Hij kwam! Diezelfde Smirnov komt 29 maart niet solo, maar met een pianotrio van uitzonderlijke klasse.

Kleinkinderen in het Singermuseum

Zo speelt er zich heel wat af achter de schermen en is het ons streven, mensen nooit voor niets naar ’t Mosterdzaadje te laten komen. Tijdige veranderingen geef ik door via de e-mail. Nog niet ‘geabonneerd’ op de nieuwsbrief? Geef dan uw e-mail adres even door. Dan weet je wat je te wachten staat…

Maart begint mooi met het MirAnDa Trio. Het is hun 10 jarig jubileum concert en zelf vier ik mijn verjaardag dan met de bezoekers die er zijn. Dus allen uitgenodigd voor een glaasje na afloop.

Op de maart agenda prijkt ook weer eens de naam van Ksenia Beltiukova. Deze violiste woont in Minsk en is voor concerten in Nederland. De pianist Pieter Grimbergen neemt ons mee in de Passietijd voor de uitvoering van de Via Crucis van Liszt, uitgevoerd rond de teksten van Marinus van den Berg: ‘Lijdensweg voor Ongelooflijken’ waarin het lijden van Jezus naar het heden in wereldlijk opzicht wordt getrokken. En dat er veel leed is in de wereld zal niemand ontgaan. En dan, als we toch in de Passietijd zijn, de Mattheus Passion in Vogelvlucht door vocaal ensemble Casuquo. Het was zo’n groot succes vorig jaar, zo ontroerend en schoon door zijn eenvoud dat sommige bezoekers het nooit meer anders willen horen. Het lukte om ze nogmaals op Goede Vrijdag te strikken.

Let op! In april twee keer een ‘marathon’ op zaterdag- en zondagmiddag. De eerste van Michael Tsjalka met zijn ode aan Bach. De week daarna Menachem Har-Zahav met een ode aan Gershwin. De pianisten komen respectievelijk uit Zweden en Duitsland en daarom is gekozen voor een aaneengesloten programmering. Wat een rijkdom aan muziek allemaal de komende maanden en met nog drie top concerten in februari! Laten we met elkaar in een tijd waarin vrede ver te zoeken is, in ’t Mosterdzaadje even die boze buitenwereld naast ons neer leggen. Zonder je kop in het zand te steken, ben je met een hoofd vol muziek beter tegen veel dingen bestand.

Bennie

Onze kater Bennie, ik kan wel eens jaloers op hem zijn, heeft nooit ergens last van, behalve als hij vindt dat het etenstijd is. Dan is geen plank hem te hoog en smaakt een krentenbol ook erg goed. Door zijn vraatzucht belandde hij al in het Dierenziekenhuis, ja, zo heet dat echt, en moest hij op streng dieet. Als dát geen luxe probleem is…. 

Met vriendelijke groeten,
ook namens Pim,

Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.