Donateursbrief februari 2016

Santpoort, 23 februari 2016

Lieve vrienden van ’t Mosterdzaadje,

Deze brief schrijf ik op de luchthaven van Innsbrück in Oostenrijk. Pim en ik wachten op het vliegtuig dat ons terug brengt van een weekje in ons ‘tweede huis’, een ietwat verlopen Gasthof op een betoverend mooie plek in Mösern. We komen er al heel lang voor een actieve vakantie, maar dit keer liepen we als een hoogbejaard echtpaar door de sneeuw te schuifelen. Voor Pim was de berglucht dermate adembenemend dat we regelmatig stil moesten staan, waardoor we wel van de intense stilte en schoonheid konden genieten. Gelukkig staat hij nu op de wachtlijst voor een hartkatheterisatie. Hoe dan ook hebben we het genoegen u uit te nodigen voor het exclusieve donateursconcert dat op vrijdag 4 maart om 20.00 uur wordt verzorgd door Pieter Wispelwey en Paolo Giacometti. Op deze manier willen zij u danken voor het helpen in stand houden van ons aller concertgebouwtje in Santpoort.

Vanuit onverwachte hoek werd ons een cheque van 80 euro overhandigd door de eigenaresse van het tankstation Peut aan de Minister van Houtenlaan in Velsen-Zuid. Dat was het resultaat van hun actie ‘Tanken en Schenken’ waarbij 1 cent van elke liter geschonken wordt aan een door de klant zelf bepaald doel. Er moet dus best veel voor ’t Mosterdzaadje gekozen zijn!

De traditie van het 1 april telefonisch inboeken voor het nieuwe seizoen is dit jaar overboord gegaan. Het op zich praktische systeem ging aan de grote hoeveelheid aanmeldingen ten gronde. Er vielen teveel musici buiten de boot. Samen met schoondochter Dasha Beltiukova hebben we een systeem opgezet om alle aanmeldingen tot nu toe een plek te geven waarin ruimte is voor het nieuwe en het vertrouwde. Met aandacht voor uitdagende programma’s in de klassieke sfeer en kleine uitstapjes naar de wereldmuziek. Voor de agenda’s passend zijn zal er nog menigmaal geruild moeten gaan worden. Alleen daarom al geven wij geen jaarprogramma uit!

Ebonit Saxophone Quartet

Maar zie. Bijgevoegd twee maandagenda’s vol prachtige concerten! Drie grandioze pianotrio’s en op Goede Vrijdag het Ebonit Saxophone Quartet met een zeer toepasselijk programma rond de ’Sieben letzten Worte’ van Haydn. Dit kwartet won dit jaar al drie belangrijke prijzen o.a. de Kamermuziekprijs in Almere en de Dutch Talent Award. In april een jazz trio en de wereldmuziek van Babak-o-Doestan. Je haalt er nieuw publiek mee binnen, maar of dat terugkomt bij een ander concert is de vraag. Gelukkig is er een trouw publiek dat ook het onbekende niet schuwt. Juist concerten met nieuwe muziek geven aanleiding achteraf tot interessante uitwisselingen van gedachten tussen publiek en musici. En daar is na afloop sowieso altijd gelegenheid voor. Dat is ook één van de aantrekkelijke kanten van het geven van een concert in ’t Mosterdzaadje.

Vol goede moed gaan we richting narcissen en krokussen. De vogels verkondigen de lente en wij vullen hun gezang met onze concerten aan. 

Met vriendelijke groeten, ook namens Pim,

Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.