Donateursbrief april 2016

Santpoort, 24 april 2016

Lieve vrienden van ’t Mosterdzaadje,

Wat een troost en steun ondervind ik van al die mooie en lieve kaarten met herinneringen en warme woorden. Ik koester ze en ze staan als een monument met elkaar op tafel te vibreren. Wist niet dat zoveel goede gedachten op papier gezet, zoveel kracht konden geven. Ik las ze allemaal en wil iedereen erg bedanken. Het is een goede manier voor mij om Pim niet in de stroom van zaken die op me afkomen, te verliezen. Heel veel dank dus.

Het is een maand geleden nu dat Pim plotseling overleed. Dat de tijd niet stil stond zie ik aan al het groen dat tevoorschijn is gekomen. Maar voor mij staat de wereld nog wat stil en begint de verdoving een beetje uit te werken. En dan volgt de volgende klap. Onze jonge kater Bennie is doodgereden. De leukste poes die we ooit hadden en die me de afgelopen maand over de moeilijkste momenten heen hielp. Niets alleen thuiskomen, daar was Bennie die op me wachtte. Als er geen aparte poezenhemel is, hoop ik dat hij nu bij Pim op schoot ligt te spinnen.

Kommer en kwel volop hier. De zuster van Pim, de trouwe hulp bij de koffie in ’t Mosterdzaadje heeft een nieuwe schouder gekregen en moet nog weken in revalidatie. Mijn schoondochter Dasha is ziek geworden en staat even buiten spel. Wél de spil van een gezinnetje met twee kleine kinderen en hulp bij de organisatie van ’t Mosterdzaadje. Katja heeft haar handen vol aan werk en gezin en probeert tussentijds met mij door de papieren te lopen. Pim was een verzamelaar van oldtimers tot en met Donald Ducks. Hij vond alles leuk en kon alles gebruiken. Arent dreigt te stikken in de verzamellust van zijn vader. Familie en vrienden proberen nu voor van alles een bestemming te vinden. Zelf houd ik me op de been door het besef dat mensen aan mij denken, door mijn achtertuin Duin en Kruidberg en de werkroutine aan ’t Mosterdzaadje met als belangrijkst het samen met anderen luisteren naar muziek. Wat is dat heilzaam en helend!

In de bijgevoegde agenda’s staan de laatste concerten van dit seizoen. Veel moois en bijzonders. Altijd een lastige periode die laatste maanden. Toch hoop ik dat jullie af en toe komen luisteren. Musici hebben hun programma ingestudeerd voor publiek en de wisselwerking van muziek maken en warme oren die het ontvangen is heel belangrijk.
Het nieuwe seizoen begint traditiegetrouw met een pianorecital van de Londense pianist James Lisney op zondag 4 september. Maar daar krijgen jullie op tijd bericht over bij leven en welzijn.

Leef bewust en geniet van alle mooie en goeie dingen. Ook al zijn ze klein. Ze zijn er altijd wel, ook in barre tijden. 

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

  • Pim en Paula op vakantie

Reacties zijn afgesloten.