Donateursbrief augustus 2016

Santpoort, 23 augustus 2016

Lieve vrienden van ’t Mosterdzaadje,

Hoe gaat het met je?” Deze vraag wordt me veel gesteld na het overlijden van Pim. Het is nu vijf maanden later en een duidelijk antwoord heb ik nog steeds niet. Na vijftig jaar samen door het leven is Pim ook na zijn dood in alles vertegenwoordigd. Hij leeft voort in de dingen om mij heen en de herinneringen die daaraan gekoppeld zijn. Al die bemoedigende en meelevende kaarten hielpen echt om gesterkt verder te gaan. Ik ben ervan overtuigd dat liefde na de dood blijft groeien.

Maar wat grijp ik mis op veel gebied. De vanzelfsprekendheid waarmee de rollen verdeeld werden valt weg en ik moet veel doen wat ik nooit deed. De extra taken maken mijn leven drukker dan ooit. Niet meer samen voor de buis en ook de vleugel in de kamer zwijgt. Ik mis veel, maar de dingen waar we samen van hielden blijven bestaan. Wat zouden wij hebben moeten glimlachen om de mooie troostrijke tekening die Olivia maakte!

Terugkomend op de vraag hoe het met mij gaat zou ik zeggen: ontfermd door zoveel lieve mensen, met Pim in levendige herinnering om me heen, lukt het best aardig. Maar er moet niet te veel mis gaan…

De zomer is als zand door mijn vingers geglipt. Ben gaan kamperen op de mooie en vertrouwde terreinen van de NTKC. Eerst alleen en daarna nog met twee kleindochters. Maakte een fietstocht naar Zeeland die ik ook met Pim fietste en ik bezocht vrienden van ons in het buitenland. En nu in de startblokken voor een bijzonder mooi concertseizoen. Met vereende en onmisbare krachten werd er geklopt, geveegd en gezogen. Gesopt en gewassen. Alles glanzend van groene zeep en boenwas. Laat het publiek en de muziek maar komen!

Zelf verheug ik me meer dan ooit op het gezamenlijk luisteren naar muziek. Balsem voor de ziel. Fantastisch dat nog altijd jonge mensen van over de hele wereld kiezen voor een muziekstudie en dat ze hun talenten in Santpoort met ons willen delen. Een podium dat zij als een thuishaven ervaren. Samen met schoondochter Dasha Beltiukova het nieuwe seizoen ingepland. Zij heeft de taak van Pim als voorzitter in het bestuur overgenomen. Het is haar toevertrouwd en vormt tevens een waarborg voor de voortgang van ’t Mosterdzaadje. De traditie van het openingsconcert door James Lisney wordt gehandhaafd.

Zonder donateurs echter is er helemaal geen Mosterdzaadje. Wij doen alles nog steeds zonder enige subsidie en zijn daar super trots op. Wij hopen dat jullie ons ook dit seizoen weer blijven steunen. De concerten, zie alleen al de komende twee maanden, zijn in elk geval meer dan de moeite waard. 

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.