Donateursbrief augustus 2017

Santpoort, 21 augustus 2017

Lieve vrienden van ’t Mosterdzaadje,

Zomers vermaak met de kleinkinderen

Na het slotconcert in juni begon mijn zomervakantie. Een tijd waarin de dagen steeds anders verliepen dan gepland. Gefietst, gekampeerd, gereisd en tijd voor kinderen en (klein)kinderen, ontmoetingen en gesprekken, bloemen, geuren en weemoed. U begrijpt wel, na zo’n lange periode zonder verplichtingen is het best lastig weer in het gareel te komen. Maar nu de dagen korter worden en de tijd van stilte lang genoeg was om over veel na te denken, groeit het verlangen om met elkaar in ’t Mosterdzaadje van al het mooie en bijzondere te genieten.

Er staat ons een nieuw seizoen vol verrassingen, ontroering en avontuur te wachten. Het wordt het 35ste jaar van ’t Mosterdzaadje. Zo lang geleden begonnen Pim en ik in jeugdige overmoed aan dit geesteskind dat niet alleen succesvol is groot geworden, maar nog steeds groeit. Musici van over de hele wereld weten dit podium te vinden en staan te popelen er hun opwachting te mogen maken. Het is dan ook een behoorlijk uniek podium en dat wil ik zo houden. De musici voelen ’t Mosterdzaadje als een thuiskomen. Ze worden verwend en weten zich welkom. Het publiek is aandachtig en belangstellend. Niet bang voor iets nieuws. Dit podium laat musici hun eigen programma samenstellen. Menig concertzaal heeft restricties in verband met publieksvriendelijkheid. Zelfs op radio 4 waar een zangeres gevraagd was een muziekprogramma samen te stellen, maar geen zang, omdat de mensen daar niet zo van houden…tergend vond ik dat.

Dasha Beltiukova
foto: Julia Koerdjukova

De foto waarop schoondochter Dasha Beltiukova is afgebeeld belichaamt voor mij twee belangrijke elementen die er in een wereld vol ellende en onrechtvaardigheid toe doen. Natuur en Muziek. Hier komen helende krachten samen en voel je de betovering, de verwondering, het wegdromen en het kunnen openstellen zodat het hoofd leeg raakt en het hart gevuld.

Schoonmaak 2017

Groot respect heb ik voor al die mensen die in weerwil van een zorgelijke toekomst kiezen voor het vak van musicus. Voor ons, liefhebbers van muziek, een zegen. En dankzij u als donateur houden ze er behalve een fijn concert ook een vergoeding aan over. Ik zet mijn schouders er onder om alles uit de kast te trekken wat publiek op de been kan brengen. Maar publiciteit wordt steeds lastiger. Bij Radio N-H waar ik steevast op zondagmorgen in de agenda het concert aankondigde, zeggen ze nu: ‘U was al zo vaak aan de beurt….’

Een rijk gevoel geeft het dat de kleinkinderen zo dol op elkaar zijn. Het 3-jarige portret Emilia die haar 17-jarige neef Boris om haar vinger windt. De nichtjes die het samen goed kunnen vinden. Dochter Katja nam Olivia een weekje mee op vakantie. En dan is het jammer dat Pim dit alles niet meemaakt, maar ik hou hem goed op de hoogte.
Met plezier is met veel hulp hard gewerkt om ’t Mosterdzaadje weer kraakhelder te krijgen. Er wacht u een glanzende ontvangst in de wondere wereld van kunst en muziek.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.