EXPOSITIE december 2013

schilderijen van Marijke Vermeij

Warmte en koestering in het werk van Marijke Vermeij

schilderij van Marijke Vermeij

Marijke Vermeij was altijd al van kinds af aan het tekenen en schilderen. Van huis uit is ze daar verder in gestimuleerd en kreeg ze lessen van verschillende kunstschilders. Haar plezier in schilderen is steeds groter geworden.

“In de loop der jaren heb ik een eigen handschrift ontwikkelt. Ik schilder zeer kleurrijk en met name de kleur rood komt is in mijn werk veelvuldig naar voren. Het is niet één kleur rood maar zeer veel nuances van rood komen tot uiting naast andere kleuren”.

Door de vormen van onderwerpen te abstraheren kan zij het gevoel weergeven van wat ze zeggen wil.

“Die onderwerpen kunnen zijn landschappen, bloemen en figuren. In de manier waarop ik dan die vorm en kleur combineer ontstaat een schilderij. Wat dat werk dan wil zeggen is niet precies te benoemen, maar gaat in de richting van warmte en koestering. Maar iedereen is vrij om er in te zien wat je wilt”.

Het werk dat Marijke Vermeij in december tentoonstelt geeft een overzicht van haar schilderijen door de jaren heen.

Voor en na afloop van de concerten te bezichtigen.

Reacties zijn afgesloten.