vrijdag 25 januari 2013 – 20.00 uur

ASTRA TRIO
Monika Geibel – viool
Emirhan Tuga – klarinet
Olja Buco – piano
Bruch, Dubois, Ives, Khachaturian, Milhaud, Arutiunian

Astra Trio, een levendig ensemble met goede smaak voor mooie muziek

Het Astra Trio

Op vrijdag 25 januari om 20.00 uur treedt voor het eerst in ’t Mosterdzaadje het Astra Trio op. Een befaamd trio dat bestaat uit Monika Geibel – viool, Olja Buco – piano en Emirhan Tuga – klarinet. Zij bieden de luisteraar een mooie belevenis met muziek van Bruch, Dubois, Ives, Khatchaturian, Milhaud en Arutiunian.

De muziek van deze componisten komt uit de periode van 1910-1936 en bevat vooral in het geval van Khatchaturian en Milhaud sterke folkloristische, kleurrijke elementen.

De 8 stukken van Op. 83 van Max Bruch (1910) zijn oorspronkelijk voor klarinet, altviool en piano geschreven. In plaats van een altviool kan het stuk ook uitstekend vertolkt worden door een viool. Het zijn romantische en sfeervolle stukken waar soms de invloed van Brahms, dan weer de vitaliteit van Mendelssohn te ervaren is. Het Largo van Charles Ives (1917) is gecomponeerd voor viool en piano, maar de componist zelf heeft ook een bewerking geschreven voor viool, klarinet en piano. Het is een sterk muziekwerk, vol emotie.

Aram Khachaturian heeft slechts twee kamermuziekstukken geschreven. Het Trio uit 1932 kent vele Slavische, folkloristische elementen en die maken dit tot een aantrekkelijk en aanstekelijk stuk. Het Trio Op. 157b (1936) van Darius Milhaud is geschreven als een traditionele suite. Door het Latino-gevoel dat erin doorklinkt, brengt het stuk ons in Brazilië. Met zijn lyriek, syncopisch ritme, polytonaliteit en zijn jazzy cowboygevoel maakt Milhaud ons deelgenoot van zijn levensvreugde.

Het Astra Trio is een uiterst professioneel muzikaal vriendschapsverbond. Ze delen een zelfde smaak en gevoeligheid voor muziek. Hun enthousiasme, humor en communicatie onderling en met het publiek maakt ze erg geliefd.

Zie ook: website

Reacties zijn afgesloten.