zondag 20 januari 2013 – 15.00 uur

DE MOOISTE DUETTEN
Karen Langendonk – mezzosopraan
Hester Hentzepeter – sopraan
Juliette Battjes – piano
Saint-Saëns, Schumann, Brahms, Rossini, Mozart, Sullivan, Balfe

De mooiste duetten!

Op zondag 20 januari om 15.00 uur klinkt in ’t Mosterdzaadje een fris en veelzijdig concert vol met mooie, droevige, opzwepende en ronduit grappige duetten. Uitvoerenden zijn Hester Hentzepeter – sopraan, Karen Langendonk – mezzosopraan en Juliette Battjes-van Menk – piano.

Op het programma staan duetten van de Franse impressionisten (o.a. Saint- Saëns), Duits romantisch repertoire (o.a. Schumann en Brahms), opera duetten (Mozart en Rossini) en werken van de Engelse componisten Sullivan en Balfe. De liederen worden mondeling toegelicht, zodat het publiek zich nog sterker betrokken voelt bij het geheel.

En de zangeressen schromen niet de aria’s een theatraal tintje mee te geven….. Dit zorgt voor een heel afwisselend en energiek geheel voor het publiek.

De musici hebben elkaar ontmoet tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. In juni 2011 waren Hester en Karen beiden solist in het Requiem van Mozart. Dit klikte muzikaal zo goed, dat ze besloten duettenprogramma’s samen te gaan stellen, mede omdat het repertoire zo rijk is en toch nog steeds een beetje onderbelicht. Inmiddels is de eerste succesvolle serie concerten achter de rug.

Een greep uit de reacties van het publiek:

“De stemmen klinken prachtig en passen erg goed bij elkaar”

“De dames zingen, spelen en acteren met zichtbaar plezier en veel energie”

Reacties zijn afgesloten.