vrijdag 11 januari 2013 – 20.00 uur

CAMADOU
“Ma Boîte à Chansons”
Carole Doucet – zang
Dasha Beltiukova – fluit
Felix Hildenbrand – contrabas
Hans van Gelderen – gitaar
Chansons van de jaren dertig tot heden.
Weemoed, ironie en humor

“Ma Boîte à Chansons” het nieuwe programma van Camadou

Camadou

Vrijdag 11 januari om 20.00 uur presenteert de sing/songwriter Camadou in ’t Mosterdzaadje haar nieuwe programma “Ma Boîte à Chansons”. Omringd door de professionele musici Dasha Beltiukova – fluit, Hans van Gelderen – gitaar en Felix Hildenbrand – contrabas zal de uit Canada afkomstige en in Santpoort wonende Carole Marie Doucet het publiek met haar chansons gevoelige snaren weten te raken. Passie zegeviert.

Quebec (Canada), de jaren vijftig.
Jonge chansonniers verzamelen zich in kleine, rokerige zaaltjes om hun nieuwste nummers te laten horen. Het publiek bestaat uit liefhebbers die puur voor de muzikale poëzie komen. In de loop der jaren worden de zalen groter en de zingende dichters met hun chansons steeds beroemder.

Camadou

Camadou neemt haar eigen Boîte à Chansons mee. Laat u verrassen als ze die opent. Chansons van de jaren dertig tot heden passeren de revue, weemoed, ironie en humor wisselen elkaar af, ze vertelt de verhalen die achter de bekende liedjes van grote chansonniers verstopt zijn. De liederen worden afgewisseld met instrumentale intermezzi in de traditionele stijl van de bal musette en de Java dansmuziek, bekend uit de Parijse cafés. Camadou vertolkt tevens eigen werk en blijft trouw aan de poëtisch verhalende vorm, die zo typisch is voor het Franse chanson.

“ Il y a des maisons où les chansons aiment entrer ”     Félix Leclerc

Reacties zijn afgesloten.