zondag 24 februari 2013 – 15.00 uur

PICASSO DUO
Ephraïm van IJzerlooij – cello
Celia García – piano
Schumann, Bach, de Falla, Fauré, Saint-Saëns

Duo Picasso, met muziek om bij weg te dromen

Celia García en Ephraïm van IJzerlooij

Zondag 24 februari om 15.00 uur zijn de pianiste Celia García-García en de cellist Ephraïm van IJzerlooij te gast in ’t Mosterdzaadje. Samen vormen ze het Duo Picasso. Op hun programma staan Bach, Schumann, Fauré, de Falla, Ravel en Saint-Saëns.

Deze nog jonge musici die reeds hun sporen hebben verdiend kennen een belangrijke missie in het samen musiceren. Met hun muziek willen zij verhalen vertellen en het publiek een uur lang laten weg dromen. Daarom kiezen zij bewust voor wat meer toegankelijker programma’s. Celia en Ephraïm kennen elkaar sinds 2009 uit het Florestan Kwintet dat in Rotterdam werd opgericht. Daarmee maakten ze ook hun debuut in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Als Duo Picasso zijn Celia en Ephraïm verder gegaan en treden ze regelmatig op.

Hij studeerde zijn laatste 2 jaar voor zijn Master bij Dmitri Ferschtman aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar specialiseerde hij zich in orkestspel, kamermuziek en solospel. Zijn eindexamen Master of Music in september 2009 kreeg hij met onderscheiding voor de poëzie in zijn spel. In 2006 werkte Ephraïm samen met Sofia Gubaidulina aan de uitvoering van haar Am Rande des Abgrunds, onder meer tijdens de Cellobiënnale in Amsterdam. In 2008 liep Ephraim stage bij het Residentie orkest en volgde hij de Ligeti Academy van het Asko-Schönberg ensemble.

Ephraim bespeelt een cello gebouwd door Dmitri Valkov, 1989.

Celia begon haar studie aan het conservatorium in haar geboortestad Burgos (Spanje). In Rotterdam rondde zij met een 9 haar Masterdiploma af. Celia is een ervaren kamermuziekpianiste: met haar verschillende ensembles — Codigo Trio, Vermeer Duo, Ensemble Alondra – heeft ze overal in Nederland gespeeld, ook in Spanje. Met Codigo Trio heeft ze de CD “Martyrs” opgenomen, met allemaal stukken oorspronkelijk geschreven voor mezzosopraan, hoorn en piano. Haar masterspecialisatie was orkestspel, iets wat ze al met plezier deed gedurende haar jarenlang deelname aan het NJO (Nationaal Jeugd Orkest). In de afgelopen jaren speelt ze regelmatig piano en celesta in Het Gelders Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Holland Symfonia en andere.

Als soliste heeft ze verschillende prijzen gewonnen: 1e prijs aan Xàtiva Nationaal Piano Concours 2007 (Spanje) en Arlanza Concours voor jonge pianisten (1996), finaliste bij het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2008 en Albacete Nationaal Piano Concours 2009.

Reacties zijn afgesloten.