zondag 10 februari 2013 – 15.00 uur

PIANORECITAL
Presentatie nieuwe CD “Music Box”
Frederic Voorn
Duphly, Beethoven, Smetana, Prokofiev en Voorn

‘Music Box’ de nieuwe CD van Frederic Voorn

Frederic Voorn

Op zondag 10 februari om 15.00 uur presenteert Frederic Voorn met een concert zijn nieuwe CD “Music Box” aan het publiek in ’t Mosterdzaadje. Deze pianist is actief op verschillende muzikale gebieden. Hij is componist en programma maker voor Radio 4, dirigent van drie koren en hij schrijft artikelen voor muziektijdschriften.

Een programma boeiend en smaakvol samenstellen is een deel van zijn werk. Nu heeft hij dit talent ingezet om een nieuwe CD te maken die uit 22 miniaturen bestaat en drie eeuwen klaviermuziek omvat. Op het programma in dit concert staan: Bach, Duphly, Haydn, Beethoven, Liszt, Brahms, Smetena, Chopin, Debussy, Prokofiev, Milhaud en Voorn.

Het programma dat net als op de cd chronologisch verloopt begint echter met het muziekwerkje over een oude speeldoos Music Box van de Sévérac.

In de tijd van Bach en Duphly voert het klavecimbel nog de boventoon en is de piano in opkomst. Met Schubert en Beethoven is het tijdperk van de piano definitief begonnen. De romantiek op de CD en op het programma wordt vertegenwoordigd door Liszt, Chopin, Brahms en Smetana.

Debussy luidt een nieuwe stijl in. We horen Valse la plus que lente uit 1910. Van Prokofiev worden drie Visions Fugitivesuitgevoerd (1915-1917). De Rus speelde deze zelf graag als toegift na een concert. De Romance uit 1922 van Milhaud laat duidelijk jazz invloeden horen. Van Frederic Voorn zelf wordt de Sarabande uit 2005 uitgevoerd. Voor de liefhebber van een mooi stuk pianowerk een niet te versmaden concert.

Reacties zijn afgesloten.