zondag 3 februari 2013 – 15.00 uur

PIANORECITAL
Seenu Singh
Chopin & Beethoven

Seenu Singh laat Chopin zingen

Seenu Singh

De Indiase pianist Seenu Singh is op zondag 3 februari te gast in ’t Mosterdzaadje. Hij heeft een programma samengesteld waarmee hij het publiek helemaal voor zich zal weten te winnen. Maar ook een programma waarin hij laat horen dat deze muziek zijn overduidelijke specialiteit is. Met Chopin (Études, Barcarolle, Nocturne, Polonaise) en Beethoven (de Mondscheinsonate) laat hij zich van zijn gevoeligste kant zien en wordt de luisteraar een breed scala aan gevoelens voorgeschoteld.

Over zijn programma vertelt deze jonge pianist:

“Weinig muziek heeft zoveel elegantie en ontroering in zich als die van Frédéric Chopin. Dromerige, poëtische melodieën, de rijkste harmonieën en een briljante pianotechniek worden op de delicaatste manier in elkaar geweven om meesterwerken te vormen die tot de diepzinnigste bladzijden uit de pianoliteratuur behoren.

Beethoven was een genie met een verlangen voor onvoorwaardelijke artistieke vrijheid en een hartstochtelijke persoonlijkheid. Hij uitte zijn bewogen karakter in zijn muziek, soms teder dan weer onstuimig, op een veel krachtigere manier dan zijn voorgangers het ooit hadden gedaan. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste scharnierfiguren tussen de Klassieke en Romantische periode.

Ik heb geprobeerd om een intrigerende programma van Chopin en Beethoven te maken voor het publiek zodat ze een brede waaier van gevoelens van deze twee geniale componisten kunnen ontdekken. De meesterwerken verschillen elk van karakter, soms door aandacht te besteden aan het muzikale of technische, maar allemaal een weerspiegeling van de zuiverheid en finesse van wat klassieke muziek moet zijn”.


Seenu Singh werd in India geboren. Als klein kind verhuist hij met zijn familie naar Frankrijk, woont daarna in Australië en komt uiteindelijk in België terecht waar hij nu 19 jaar woont.

Hij behaalde zijn ‘Meester in Muziek’ met onderscheiding aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium in Antwerpen. Hij ontving een prestigieuze beurs waarmee hij lessen kon volgen bij gerenommeerde pianisten.

In het Chopin jaar werd hij veel gevraagd zijn recitals te geven. Zo ook in het Concertgebouw in Amsterdam, maar ook in India, Schotland en Polen. Bij internationale pianowedstrijden viel hij in de prijzen. In de pers wordt hij beschreven als een pianist met volmaakt technische mogelijkheden, betoverend en met overweldigend succes.

Reacties zijn afgesloten.