vrijdag 1 februari 2013 – 20.00 uur

A SONG JOURNEY
Abel de Lange – gitaren/mandoline/zang
Edo Donkers – gitaren/zang/mondharmonica
Jan Donkers – reisleider door de
                                       muziekwereld van Amerika
Louis ter Burg – techniek/percussie/snaarinstrumenten
Reis door de Amerikaanse muziekgeschiedenis
via muziek en verhaal

A song journey

A Song Journey

Het is inmiddels 5 jaar geleden dat Edo Donkers het voorstel deed aan Jan Donkers om een theatervoorstelling te maken. Verhalen, beelden en songs die een soort reis vormen door de Amerikaanse binnenlanden. Jan als verteller, Edo de songs. Er moest nog een muzikant bijkomen….en dan meldt Abel de Lange zich, met hetzelfde idee. Zo gaan ze met z’n drieën om tafel. Nu een paar jaar later, talloze optredens verder, vullen ze zalen door het hele land. Het succes is overweldigend en de chemie zo aanstekelijk dat ook de man van de techniek en beelden, Louis ter Burg, op het podium zit en meespeelt met percussie en snaarinstrumenten.

Op vrijdag 1 februari om 20.00 uur wordt het publiek in ’t Mosterdzaadje meegenomen in een denkbeeldige Greyhound bus, met achter het stuur de alom geprezen VPRO DJ/ Schrijver/ Journalist en Amerika deskundige Jan Donkers. Edo Donkers (geen familie), Abel de Lange en Louis ter Burg reizen mee op de achterbank en zorgen voor de soundtrack. Hun professionaliteit en muzikale chemie doet de originele nummers overstijgen.

Het wordt een enerverende en leerzame reis met verhalen over de Amerikaanse geschiedenis, verrijkt met beelden en geïllustreerd met muziek. De reis voert naar het kloppende hart van die duizelingwekkende hoeveelheid pareltjes die de Amerikaanse muziek rijk is.

Songs uit de tjokvolle Americana schatkist worden over de luisteraar uitgestrooid, beelden van het weidse Amerikaanse landschap trekken voorbij. Reisgids en chauffeur Jan Donkers vertelt er zijn haarscherpe observaties en verhalen bij.

Via hoofdaderen van Interstate Highways langs iconen van The American Song, via ‘Dirt Roads’ en landweggetjes naar de best bewaarde geheimen van het Amerikaanse lied. Van Bruce Springsteen tot Leadbelly, van Dolly Parton via Woody Guthrie naar Townes van Zandt en de talloze troubadours die in hun voetspoeren traden.

Reacties zijn afgesloten.