zondag 17 maart 2013 – 15.00 uur

MEESTERPIANIST
Menachem Har-Zahav
Mozart, Beethoven, Liszt, Chopin, Rachmaninoff, Debussy, Ravel, Gershwin

Parels uit de Pianoliteratuur Meesterpianist Menachem Har-Zahav speelt favorieten van Mozart tot Gershwin

Menachem Har-Zahav
foto: Axel Breuer – Plan B Fotografie

Een concert dat in geen geval gemist mag worden door liefhebbers van virtuoze en romantische pianomuziek. Meesterpianist Menachem Har-Zahav is op zondag 17 maart om 15.00 uur te gast in ’t Mosterdzaadje. Zijn programma heet “Parels uit de Pianoliteratuur” en omvat Beethoven’sMondscheinsonate, Gershwin’s Rhapsody in Blue, Liszt’s Liebestraum en andere beroemde pianostukken van Mozart, Chopin, Debussy, Ravel en Rachmaninov.

Har-Zahav trad al meerdere keren met groot succes op in Santpoort. Door zijn interpretaties vol gevoel, geest en temperament is publiek en pers lovend over zijn spel. De Neue Ruhr Zeitung bijvoorbeeld beoordeelde hem als “perfecte romantische virtuoos, technisch briljant, expressief, gevoelig zonder vals sentiment.” Zijn muzikale expressiviteit en zijn “aan waanzin grenzende techniek” maakt hem tot een pianist van wereld klasse, een sterpianist. Zijn virtuositeit is nooit het doel op zich, maar het wordt gebruikt om een transparant klankbeeld te bewerkstelligen.

Menachem Har-Zahav treedt internationaal op als solist en ook met orkest. Al op jonge leeftijd was hij docent aan een conservatorium in de V.S. Hij koos echter voor een pianocarrière en kwam voor verdere studie in Londen terecht. Nu woont hij met zijn vrouw en kinderen in Duitsland en wijdt hij zich helemaal aan het geven van concerten.

Menachem Har-Zahav wil vooral de jeugd uitnodigen om klassieke muziek concerten bij te wonen. Hij zelf zegt: “Ik vind het jammer dat zoveel kinderen en jongeren klassieke muziek als ouderwets en saai bestempelen. Ik geef ze de kans om te ervaren dat componisten uit verschillende muzikale tijdperken spannende muziek schreven die zelfs vandaag nog boeien.” Van hem zijn veel concerten op CD gezet en worden voor verkoop meegenomen.

Reacties zijn afgesloten.