maandag 1 april 2013 – 15.00 uur

2e Paasdag

MirAnDa TRIO
Mirjam Rietberg – harp
Anna Azernikova – zang
Dasha Beltiukova – fluit
Werken van componsiten uit Italië, Spanje en Rusland
(o.a. “Venetiaans Carnaval”)

Met concert van MirAnDa Trio wordt tentoonstelling over Venetië geopend

Het MirAnDa Trio

Tweede Paasdag, maandag 1 april om 15.00 uur treedt in ’t Mosterdzaadje het MirAnDa Trio op. In de kleurrijke combinatie van harp, fluit en zang wordt het programma “Vin du Tsar” gepresenteerd. In de titel ligt de Frans-Russische koppeling al besloten. Mirjam Rietberg – harp, Anna Azernikova – zang en Dasha Beltiukova – fluit voeren werken uit van Ravel, Saint-Saëns, Godard, Ippolitov-Ivanov, Glazunov en Glinka. En speciaal voor de feestelijke opening van de fototentoonstelling “Venetiaanse Kleuren” van de Moskouse Gennady Podborodnikov wordt als extraatje het Venetiaans Carnaval van Gullio Briccialdi uitgevoerd.

Programma “Vin du Tsar” 
Volgens een plaatselijke overlevering zou tsaar Nicolaas de Tweede tijdens een officieel bezoek aan Frankrijk in 1908 zo genoten hebben van de wijnen van Thézac dat hij er onmiddellijk duizend flessen van bestelde en Franse wijnboeren besloten hun wijn naar hem te noemen. In de 19e en begin 20e eeuw zijn de Russisch-Franse contacten echter niet alleen van gastronomische aard, maar liggen die vooral op het culturele vlak. Uit deze tijd is de Franse en Russische muziek die het MirAnDa Trio gaat spelen.

Het MirAnDa Trio is een klassiek ensemble, gevormd door Mirjam Rietberg (harp), Anna Azernikova (sopraan) en Dasha Beltiukova (fluit). Zij leerden elkaar kennen op het Amsterdams Conservatorium en hebben sinds die tijd al een hele geschiedenis gemaakt. Hun eerste cd was groot succes en er is een tweede cd opname van ze gemaakt. Het steeds groeiend repertoire van dit ensemble bestaat naast arrangementen van bekend werk ook uit door de musiciennes ontdekte composities en speciaal voor het trio geschreven stukken. Het drietal maakte haar televisiedebuut in het programma “Vrije Geluiden” van de VPRO en was meermaals te beluisteren op de radio 4 vanuit de Spiegelzaal (Concertgebouw, Amsterdam). Het MirAnDa Trio is regelmatig te gast op de internationale muziekfestivals in Nederland, Frankrijk,  Italië, Luxemburg. Rusland en Belarus.

Reacties zijn afgesloten.