vrijdag 27 september 2013 – 20.00 uur

PIANORECITAL
500 jaar pianomuziek: een reis door de tijd en continenten
Michael Tsalka
Couperin, Bach, Mozart, Ullmann, Yevhushenko, Coral, Vanhal

Pianist Michael Tsalka vindt ’t Mosterdzaadje niet te min

Michael Tsalka

De pianist Michael Tsalka geniet wereldwijd erkenning voor zijn kennis en beheersing van de voorlopers van de moderne piano. Zijn studie leverde hem mastertitels voor klavecimbel, fortepiano en kamerorgel. Zijn pianostudie leverde hem een doctorstitel. Zijn masterclasses zijn beroemd en zijn artikelen verschijnen in internationale muziektijdschriften.

Dr. Tsalka treedt op in heel Europa, de Verenigde Staten, Canada, Azië, Rusland en Latijns-Amerika. Hij werd gevraagd voor de Boston Early Music Festival, de Verboden Stad Concert Hall in Beijing, Bellas Artes Theater in Mexico-Stad, de Hermitage Festival in St. Petersburg, Konserhuset in Stockholm, St. Denis Festival in Parijs, de Filharmonika Orkest in Manilla, de Drie-eenheid serie in New York, en interviews en live optredens voor radio stations in Hong Kong, Chicago, Buenos Aires, Berlijn en Jeruzalem. Amerikaanse, Russische, Israëlische, Duitse, Italiaanse, Argentijnse, Zweedse, en Mexicaanse componisten hebben stukken gewijd aan Tsalka. In 2013-2014 gaat hij wereldpremières uitvoeren van Leonardo Coral, Max Yount, Sergey Yevtushenko, Jouni Kuronen, Daniel Laumanus, Mari-anne Hof en Liu Qing.

In 2014 heeft hij optredens in Nieuw Zeeland, Australië, Azië, de Verenigde Staten, het Midden-Oosten, Europa, en in het Metropolitan Museum in New York. Én op vrijdag 27 september om 20.00 uur in ’t Mosterdzaadje.

Zijn programma is een reis door tijd en continenten en bevat 500 jaar muziek, met werk van: Cabezón, Bach, Vánhal, de Falla, Ullmann, SanGregory, Yevtushenko, Mozart, Chopin en Coral.

Michael Tsalka werd in Tel-Aviv geboren. Zijn eerste opleiding was daar. Daarna vervolgde hij zijn studie in Duitsland en Italië. Zijn specialisaties deed hij in Philadelphia aan de Temple University. Talrijk zijn de beurzen en prijzen die hij won.
De internationale pers over Michael Tsalka: “”Tsalka heeft de beheersing van een sprankelende, briljante aanslag en een subtiele stijl, elegant en expressief” (El Siglo, Argentinië); “Tsalka is natuurlijk een echt, briljant muzikant …” (Clavichord International, Amsterdam); ”Het concert was een groot succes…” (Global Times, Peking); “Tsalka toonde gedurende het hele concert een bijna ongelooflijke virtuositeit…” (De Berkshire Review, Boston / New York).

En omdat mensen altijd vragen: “Hoe kom je nou aan zulke bijzondere musici?” geef ik maar direct verheldering. Het is via zijn collega, de pianist, componist en radioprogrammamaker Frederic Voorn dat Michael Tsalka in Santpoort zal optreden.

Reacties zijn afgesloten.