zondag 15 september 2013 – 15.00 uur

HARP EN VIOOL
Merel Naomi – harp
Anastasia Kozlova – viool
Sjostakovitsj, Tsjaikovsky, Saint- Saëns

Harpiste Merel Naomi en violiste Anastasia Kozlova, een innemend stel

Merel Naomi en Anastasia Kozlova

Ze hebben de naam het publiek helemaal in te pakken met hun muzikale verhaal en delicate harp en vioolklanken. Op zondag 15 september om 15.00 uur staan de harpiste Merel Naomi en de violiste Anastasia Kozlova op de planken van ’t Mosterdzaadje. Hun verfrissende benadering en originele programmatoelichtingen staan garant voor een betoverende ervaring. Op het programma staan onder andere een aantal preludes van Sjostakovitsj en de Fantasie van Saint-Saëns. Ook zal het genieten worden van harp solo stukken waaronder de Fantasie op een opera van Tsjaikovsky. Hun passie voor de muziek delen ze graag met luisteraars. Ter ontspanning, maar ook om te prikkelen en te inspireren.

Merel Naomi zet de harp als solo-instrument op de kaart. Naast recitals in binnen- en buitenland is zij regelmatig muzikale gast bij publieke gebeurtenissen; de opening van een museum tot en met koninklijk bezoek.

Anastasia Kozlova is in Sint Petersburg geboren in een muzikale familie. Zij begint met vioollessen vanaf haar zevende jaar en wordt een jaar later toegelaten tot de Muziekschool voor begaafde kinderen (verbonden aan het Conservatorium van St. Petersburg), met als hoofdvak viool. Al snel begint haar podium ervaring als zij samen met haar moeder duetten speelt op grote podia in binnen- en buitenland In 1993 verhuist het gezin naar Nederland, waar haar vader aanvoerder wordt van de contrabassen bij het Radio Symphonie Orkest. Anastasia krijgt les van mevrouw Koosje Wijzenbeek. De conservatorium opleiding begint ze vanaf 1995 in Amsterdam, eerst als vooropleiding student bij Valentin Zhuk. Vanaf 1998 bij Viktor Libermann en Keiko Wataya en vanaf 1999 van Boris Belkin bij het Conservatorium van Maastricht. In 2003 behaalt zij op 23-jarige leeftijd het diploma voor Uitvoerend Musicus Bachelor Degree en in 2006 haar Master of Music degree. Ze volgde masterclasses en lessen bij Emanuel Borok , Eduard Grach, Marc Lubotsky, Jaap van Zweden. Masterclasses in Frankrijk Colmare, Italie Chigiana Academy (waar ze de prijs won voor ‘the Best Student of the Year’) en Holland Music Sessions. In 1995 behaalde Anastasia de eerste prijs in het Prinses Christina Concours, en de derde prijs bij de International Herman Krebbers Violin Contest. In 1999 werd zij vierde bij het Concours Internationale de L’interpretation de Perre Lantier in Parijs. Ze treedt regelmatig op in Nederland, zowel met orkest als samen met bekende pianisten. Samen met Bernd Brackman speelt zij al 8 jaar vele kamermuziek recitals overal in Nederland. Samen met Maria Gartsman vormt zij een duo en in 2007 waren zij samen het gezicht van de kamermuziekfestival Pianodorp Zuiderwoude en in 2008 speelden zij o.a recital in Berlijn. Ze heeft talloze beurzen gekregen van verschillende Nederlandse en buitenlandse fondsen Ze bespeelt een Carlo Ferdinando Landolfi viool uit 1763 en een Eugene Sartory strijkstok in bruikleen gekregen van het Nederlandse Muziek Instrumenten Fonds. Vanaf 2009 is Anastasia artistiek leider van een nieuw festival in Hilversum en het Gooi genaamd Festival Gooisch Klassiek.

Reacties zijn afgesloten.