zondag 8 september 2013 – 15.00 uur

DUO BEUMER & VAN HAM
Sander Beumer – altsaxofoon
Hans van Ham – piano
Ibert, Bruch, Rachmaninov, Villa-Lobos, Jacobi, Lantier

De mooiste saxofoonmuziek door Duo Beumer en van Ham

Duo Beumer & van Ham

Op zondag 8 september om 15.00 uur zal Duo Beumer en van Ham (saxofoon en piano) een concert geven in ’t Mosterdzaadje in Santpoort. Met deze topmusici in huis is het goed kennismaken met de muziek die zij gaan spelen. Op het gevarieerde programma staan werken van: Bruch, Jacobi, Lantier, Gál, Rachmaninov en Villa-Lobos. Ook spelen zij het allereerste stuk dat ooit voor saxofoon werd geschreven, de Fantasie van de Franse componist Jules Demerssemann dat hij in 1865 schreef.

Duo Beumer en van Ham houdt zich tegenwoordig met veel succes bezig met het spelen van bewerkingen. Romantisch en oorstrelend de Romance van Max Bruch en de Vocalise van Sergei Rachmaninov. Sfeervol is het Canto van Heitor Villa-Lobos.

Verder speelt het duo drie oorspronkelijke werken voor saxofoon en piano. In de Sonate van Wolfgang Jacobi hoort u vastberaden ritmiek in het 1e deel, duistere klanken in het 2e deel, maar ook een lichtvoetig swingend slotdeel. Euskaldunak, een sonate van Pierre Lantier, toont een zeer Franse componeerstijl vol kleurenpracht. De Suite van Hans Gál is een 4-delig stuk waarbij de invloed van Brahms te horen is. Toch is zijn stijl heel eigen en bijzonder aantrekkelijk en meeslepend.

Het Duo Beumer en van Ham geeft vele concerten en heeft in 2008 een CD gemaakt met nieuwe muziek. Enkele stukken daarvan zijn speciaal voor het duo geschreven met subsidie van het Fonds voor de Scheppende Toonkunst. Dat geldt ook voor het Trio van de bekende Argentijns-Nederlandse componist Carlos Micháns, in 2012 door hen in première gebracht. Het duo werd daarbij versterkt door top violiste Eeva Koskinen.

Reacties zijn afgesloten.