vrijdag 4 oktober 2013 – 20.00 uur

HARP
Winnares Dutch Harp Competition 2012
Armandine Carbuccia (Frankrijk)
Scarlatti, Debussy, Hindemith, Renié, Damase

MYTHOS ACCORDEON DUO
Winnaars Internationaal Kamermuziekconcours in 2012
Bjarke Mogensen / Rasmus Kjøller (Denemarken)
van Mozart tot Stravinsky en Jacob ter Veldhuis

Franse harpiste en Deens Accordeonduo op concert tour door Nederland

Amandine Carbuccia
foto: Pascal Plisson

Winnaars van concoursen krijgen veelal een prijs in de vorm van een concert tour. Zo ook de Franse harpiste Amandine Carbuccia en het Deense accordeonduo “Mythos”. De harpiste won zowel de eerste prijs als wel de publieksprijs van de Dutch Harp Festival. Het duo won het internationaal Kamermuziek concours Almere. Beide organisatoren presenteren gezamenlijk hun prijswinnaars. Behalve optredens in alle grote zalen van Nederland en te gast in AVRO’s Spiegelzaal, komen zij met hun dubbelconcert naar ’t Mosterdzaadje op vrijdag 4 oktober om 20.00 uur. Een hele eer dus!

De harpiste speelt voor de pauze een afwisselend programma met werken van Scarlatti, Walter-Khüüne, Cras, Hindemith en Grandjany.

Het Mythos Accordeonduo bestaat uit Bjarke Mogensen en Rasmus Kjøller. Voor hen wordt speciaal muziek geschreven, zo inspirerend is dit jonge duo. Dit concert spelen zij Petrouchka van Stravinsky en van de Nederlands componist Jacob ter Veldhuis Views from a Dutch train.

De Franse harpiste Amandine Carbuccia (Nice, 1990) begon op zevenjarige leeftijd zowel harp als viool te spelen. Ze volgde haar vooropleiding in Nice en behaalde met succes haar bachelor-diploma aan het Conservatoire National Supérieur Musique et Danse in Lyon. Amandine trad onder meer op met de orkesten van Lyon, St. Etienne, Cannes en Bratislava. Ze was eerste harpiste bij The Mediterranean Youth Orchestra in 2008, het Nederlands Jeugd Orkest in 2010 en het Berlin Youth Symphony in 2011. Naast de eerste prijs en de publieksprijs de Dutch Harp Competition 2012 won ze onder meer de derde prijs en een speciale prijs voor de beste uitvoering van hedendaags werk op het Internationale Harp Concours te Nice. Veelzijdig als ze is, studeert Amandine zowel jazz-harp bij Park Stickney als barokharp bij Sylvain Blassel. Haar grote interesse voor hedendaagse muziek leidde onder andere tot een optreden in het Grand Auditorium te Barcelona, waar ze de Folk Songs van Luciano Berio vertolkte (2009). Vorig jaar won Amandine Carbuccia een stageplaats bij het Sinfonieorchester Münster. Daarnaast studeert ze dit jaar aan de Hochschule für Musik te Frankfurt. Volgend jaar zal ze opnieuw te gast zijn bij het Dutch Harp Festival in Utrecht.

Bjarke Mogensen en Rasmus Kjøller

De accordeonisten Bjarke Mogensen en Rasmus Kjøller (MYTHOS) zijn opgegroeid op het Deense eiland Bornholm. Al op jonge leeftijd begonnen zij samen te spelen en binnen een paar jaar vielen ze als accordeonduo in de nationale prijzen. Sindsdien treden ze onder meer op tijdens festivals in Nederland, Finland, Litouwen, Estland en Denemarken. In 2011 maakte MYTHOS zijn debuut in Carnegie Hall, New York. Behalve de eerste prijs op het Kamermuziekfestival Almere 2012 ontving MYTHOS er een prijs voor de beste uitvoering van Jacob Ter Veldhuis’ Views from a Dutch Train. Daarnaast won het duo de eerste prijs tijdens de Deense Radio Kamermuziek Competitie 2011, waarbij het ook de speciale prijs voor beste vertolking van moderne muziek mee naar huis mocht nemen. Het repertoire van de twee accordeonisten bestaat uit hun eigen versie van werken van Stravinsky, Holst, Moessorgski, Tsjaikovski en Mozart, naast moderne composities die speciaal voor hen werden geschreven. Toekomstige projecten zijn onder andere de release van Igor Stravinsky’s Petroesjka, gecombineerd met The Planets van Gustav Holst.

Meer informatie:
www.harpfestival.nl en www.kamermuziek-­-almere.nl

Reacties zijn afgesloten.