zondag 24 november 2013 – 15.00 uur

FOLQWORLD
Rico Linders – klarinetten, sopraansax, mandoline
Kees Rood – accordeon
Paul Hondius – gitaar, fluiten, altsax
Hans-Peter Pluim – contrabas
Traditionele volksmuziek, van klezmer, Balkan, Frans, Iers tot Zuid-Amerikaans

Folq-World, van Klezmer tot en met Tango

Folq-World

Op zondag 24 november om 15.00 is in ’t Mosterdzaadje het ensemble Folq World te gast met een programma van wereld- en volksmuziek, van klezmer tot en met tango. Folq-World bestaat uit: Paul Hondius: gitaar, fluiten, altsax; Rico Linders: klarinetten, sopraansax, mandoline; Kees Rood: accordeon; Hans Peter Pluim: Bas. Doorgewinterde muzikanten die, met hun grote passie voor volks- en wereldmuziek in Enkhuizen berucht en beroemd zijn en in Santpoort wellicht het dak er af gaan spelen.

De band speelt een grote verscheidenheid aan muzikale stijlen. Van de Ierse liedjes uit de kroegen van Dublin tot de melancholische Klezmer sounds van de straten van Odessa, van de Argentijnse Tango tot de liefdesliederen van de verliefde Griek, Folq-World brengt een fascinerende muzikale rondreis door Europa en Latijns-Amerika. Deze volksmuziek is een ware schatkist van expressie en emoties. Muziek voor iedereen, voor de liefhebber van cultuur en voor de mensen die meer willen weten van deze rijke muziektraditie.

Reacties zijn afgesloten.