zondag 17 november 2013 – 15.00 uur

HET CAPRI TRIO
Carola Booij-Dul – klarinet
Pauline Jansen-Lotichius – fluit
Rienus Oude Kempers – hobo
Beethoven en Holst

Het Capri Trio weet het publiek te verrassen

Het Capri Trio

Zondagmiddag 17 november om 15.00 uur treedt het Capri Trioop in het Mosterdzaadje. Dit trio wordt gevormd door: Carola Booij – klarinet, Pauline Jansen – fluit en Rienus Oude Kempers – hobo. In deze unieke samenstelling wordt muziek uitgevoerd van Händel, Beethoven, Arnold, Tustin en Cuninghame. De musici werken alle drie in het oosten van het land en delen de liefde voor de kamermuziek. Sinds 2009 treden zij samen op en weten het publiek steeds te verrassen met de variëteit aan prachtige muziek die voor deze unieke bezetting is geschreven.

Het trio speelt zondag zowel bestaand repertoire als arrangementen van bestaande werken die door de door de nieuwe instrumentatie opnieuw gekleurd worden. Meesterwerken uit de klassieke tijd (Händel, Beethoven) worden afgewisseld met repertoire dat origineel voor deze bezetting is geschreven door bijvoorbeeld Malcolm Arnold en Whitney Tustin. Een greep uit het programma: het Trio opus 87 is een vroeg werk van Beethoven (1770-1827) — hij schreef het rond 1795. De oorspronkelijke versie was voor twee hobo’s en althobo maar is in de hier gespeelde combinatie qua klankkleuren vele malen mooier!

De Serenade van A.R Cuninghame was oorspronkelijk voor fluit, hobo en altviool, naar het ‘terzetto’ van Gustav Holst, maar wordt veel gespeeld door blaastrio waarbij de altviool partij wordt gespeeld op A klarinet. Leuke ritmische elementen wisselen hierin af met zangerige melodieën. De eerste uitvoering was in 1980 in Downham Market in Norfolk UK waar Cuninghame als docent verbonden is aan de muziekschool. Het virtuoze Divertimento opus 37 van Malcolm Arnold (1921-2006) geschreven in 1952 bestaat uit zes korte deeltjes, afwisselend vlot, dromerig en krachtig. Door elkaar kronkelende toonladders, dissonanten, zangerige melodieën kenmerken deze unieke muziek.

Tot slot speelt het Capri Trio twee dansen van de Amerikaanse componist/hoboïst Whitney Tustin (1911-2002). De naam ‘Capri’ is een samenvoeging van de eerste letters van de voornamen. Kortom, het wordt een veelzijdig middag met verschillende stijlen en interessant voor liefhebbers van de ‘kleine kamermuziek’!

Reacties zijn afgesloten.