donderdag 26 december 2013 – 15.00 uur

2e Kerstdag

“A CELTIC CHRISTMAS” door MERAIN TRIO
Mirjam Rietberg – keltische harp
Mieke Manschot – zang
Katya Woloshyn – viool
Keltische en Engelse kerstmuziek

Een Kerstconcert in Keltische sfeer

Trio Merain

Trio Merain bestaat uit Mirjam Rietberg (harp), Mieke Manschot (zang en percussie) en Katya Woloshyn (viool/fiddle). De musici zijn alle drie afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam en startten hun trio in de zomer van 2010. Het ontstond door de gezamenlijke wens om vanuit hun klassieke achtergrond, traditionele volksmuziek te spelen. Deze samenwerking heeft gaandeweg geleid tot een veelzijdig repertoire, variërend van klassiek tot pop en wereldmuziek. 

Het eerste programma van Trio Merain was het kerstprogramma “A Celtic Xmas” dat zij wegens groot succes rond Kerstmis op verschillende plaatsen uitvoerden. Zo ook vorig jaar in ’t Mosterdzaadje. Ze hebben een mooie cd opgenomen om thuis nog eens het kerstconcert na te luisteren. Voor luisterfragmenten ga naar website www.meraintrio.com. Maar het meemaken in ’t Mosterdzaadje is het allermooist.

“A Celtic Xmas” is een warm en sfeervol programma met een mix van zowel instrumentale als vocale Keltische kerstmuziek en veelal Engelse kerstmuziek in Keltische bewerking. Liederen als Silent nightDon oíche Úd i Mbeithil’The First NowellAway in a mangerWexford carolWhat child is this, Coventry carol en Marino waltz passeren de revue.

Mirjam Rietberg (harp) studeerde klassieke pedaalharp en speelt hoofdzakelijk kamermuziek met diverse klassieke ensembles. Zij heeft zich verdiept in volksmuziek voor Keltische harp, daarnaast speelt zij als een van de weinige in Nederland kruissnarige chromatische harp. 

Mieke Manschot (mezzosopraan) is opvallend flexibel in het uitvoeren van verschillende zangstijlen, zij zong als soliste kerkconcerten, oratoria en missen maar zingt nu voornamelijk lichtere stijlen en volksmuziek. 

Katya Woloshyn (viool) heeft een achtergrond in klassiek en Canadese/Ierse volksmuziek maar houdt van alle facetten van het muzikale spectrum. Zo werkt zij met hedendaagse componisten om nieuwe muziek uit te voeren. Ook speelt zij samen met jazz artiesten, en is op het album van de Nederlandse popartiest GRAM te horen. 

Na afloop is de CD voor 10 euro te koop.

Reacties zijn afgesloten.