zondag 22 december 2013 – 15.00 uur

TRIO D’AFFAIRE
Renate Jörg – accordeon
Caroline Erkelens – zang
Anne Koene – harp
Wereldmuziek uit alle windstreken, klassiek en eigen composities. Verhalen over geboorte, de hartslag van de aarde, de lange schaduw van de dood en het water van de lente

Trio d’Affaire met het programma “Equinox – Tagundnachtgleiche”

Na het succes van “Midwintervuur” komt Trio d’Affaire op zondag 22 december om 15.00 uur met een nieuw programma en waagt zich aan de grootste onderwerpen: de cyclus van het leven met al zijn mysteries. Het trio speelt wereldmuziek uit alle windstreken, met een klassieke inslag en eigen composities. Trio d’Affaire bezingt en vertelt over geboorte, de hartslag van de Aarde, de lange schaduw van de dood en het water van de lente.

Caroline Erkelens won op haar 11de haar eerste songfestival. Gitaarspelend en dansend werd zij zangeres en reisde de wereld rond om zich te bekwamen bij diverse grootheden. Zij maakt en speelt muziektheater en geeft concerten.
Winterkost: echte Achterhoekse Hete Bliksem. Dat at ze in de tijd dat het zo vreselijk vroor dat het ijs op straat stond, en de enige manier om op school te komen (17 km) was schaatsend.
Wintergeur: zelfgebakken speculaas.
Akelig: IJzige winter kou vindt ze maar niks. Geef haar maar druilerig herfstweer. Lekkere mist, om op te lossen in de nevels.
Genieten: het leven zelf.

Renate Jörg begon als ‘klassieke pianomeid’ en kreeg tijdens haar studie op een dag een accordeon op haar schoot. Ongeveer tegelijkertijd ontdekte ze de achterdeur van het theater (de artiesteningang) en componeert en musiceert sindsdien voor muziektheater-producties.
Winterkost: Aardappelsoep naar moeders Beiers huisrecept.
Wintergeur: vanille.
Midwinterdroom: Siberië.
Akelig: koude voeten in bed.
Genieten: weer eens met Oud en Nieuw de ‘Goasselschnoitzer’ horen, dat zijn in Beieren de mannen met de lange zwepen, die de winter verjagen.

Sinds haar 7e speelt Anne Koene harp. Op haar 19e, gaf ze tijdens haar studie aan het Koninklijk conservatorium, in Nieuw Zeeland een concert. Dit was op Mount Eden (Auckland) waar ze in de hitte midden in de winter Keltische midwintermuziek speelde met een Keltische band. Dit was voor haar een reden om nu ruim 20 jaar later dit trio te vormen en een vurige wens te laten opbloeien.
Winterkost: op haar verjaardag (2e kerstdag) lofschotel.
Wintergeur: sinaasappel met kruidnagel.
Midwinterdroom: lange tocht op echt ijs (40km).
Akelig: koude voeten in bed.
Genieten: met een mooi boek op de bank met een brandende open haard.

Reacties zijn afgesloten.