zondag 15 december 2013 – 15.00 uur

DANS L’AIR
Wendy Wouters – blokfluiten
Niek van Uden – accordeon
Engelse muziek uit de 16e en 17e eeuw en eigen composities

Dans l’air met muziek voor accordeon en blokfluit

Niek van Uden en Wendy Wouters

Wervelende dansen en melancholische melodieën in het programma Dans l’air voor accordeon en blokfluiten op zondag 15 december om 15.00 uur in ’t Mosterdzaadje. Het zijn Wendy Wouters en Niek van Uden die als duo Engelse muziek uit de 16een 17e eeuw spelen met werken van Dowland, Morley, Purcell maar ook eigen composities uitvoeren.

Het is genieten van de exotische combinatie van deze instrumenten, waarin zelfs bij vlagen ook de stem zich mengt. Een knap staaltje arrangeren van muziek die oorspronkelijk voor de dansvloer is geschreven, maar nu in deze setting meer dan de moeite waard is om eens echt gehoord te worden.

De blokfluitiste Wendy Wouters (o.a. FolkforViolet en Scarabee) en de accordeonist Niek van Uden (o.a. Té en Pandora Trio) verdienden reeds ruimschoots hun sporen in de wereld van de klassieke muziek. Zijn hun beider instrumenten in deze klassieke wereld al niet bepaald alledaags, hun ontmoeting tijdens een improvisatieproject in de balfolk lag zo mogelijk nog minder voor de hand. Maar het balletje kan raar rollen, de muziek vreemd vliegen…. Jaren later hebben ze hun eerste kennismaking hernieuwd in Dans l’air. Met blokfluiten en accordeon blazen ze vrolijke, melancholische en virtuoze muziek de zaal in en voegen daar, bij vlagen hun stemmen aan toe in een mooie mengeling van eigen geschreven en traditionele muziek.

Reacties zijn afgesloten.