zondag 8 december 2013 – 15.00 uur

MEESTERPIANIST MENACHEM HAR-ZAHAV
Parels uit de Pianoliteratuur (deel II)
Chopin, Rachmaninoff, Brahms, Gershwin, Debussy, Liszt

Meesterpianist Menachem-Har-Zahav

Menachem Har-Zahav
foto: Axel Breuer – Plan B Fotografie

Menachem Har-Zahav, de meesterpianist uit Duitsland is te beluisteren op zondag 8 december om 15.00 uur te gast in ’t Mosterdzaadje met een nieuw programma “Parels uit de pianoliteratuur”, van Chopin tot en met Gershwin.

Liefhebbers van pianospel kunnen uitzien naar een recital vol gevoel en temperament. Zijn virtuositeit grenst aan het onwaarschijnlijke, zijn transparantie in klank indrukwekkend. Virtuositeit is bij hem nooit het doel op zich, maar staat altijd in dienst van de muziek en kent grote diepgang. Hij houdt van drama en muziek waar hij al zijn expressie en geest in kan leggen. Op het programma staan meesterwerken van Frederic Chopin, Johannes Brahms, Franz Liszt, Claude Debussy, Sergei Rachmaninoff en Gershwin. Hij ontvangt lovende kritieken die hem etiketteren als pianist van wereldklasse met grote muzikale zeggingskracht en een aan waanzin reikende techniek.

Hij nodigt vooral ook jongeren uit naar zijn concerten te komen. “Ik vind het triest dat er zo veel kinderen zijn die klassieke muziek ouderwets en saai vinden. In dit programma, waarin muziek uit verschillende tijden wordt uitgevoerd, wil ik laten ervaren dat wat componisten toen schreven nog steeds spannend en actueel is”, aldus Menachem Har-Zahav. De Amerikaans-Israëliet Har-Zahav (Goldberg) was in Amerika al jong een top docent aan een conservatorium, maar koos voor een leven als uitvoerend pianist. Aan een universiteit in Engeland leerde hij zijn vrouw kennen met wie hij nu in Duitsland woont. Hij werkt met name als solist in binnen- en buitenland. In Santpoort wordt al naar zijn concert uitgekeken. Er zullen cd’s voor verkoop meegenomen worden.

Reacties zijn afgesloten.