zondag 1 december 2013 – 15.00 uur

ENSEMBLE POSTILJON
Persephone Abbot – sopraan
Jaap de Jonge – bas-bariton
Trudy Klein – actrice
Petr Karlíček – piano
“La Serva Padrona” van Giovanni Battista Pergolesi

La Serva Padrona

Ensemble Postiljon

Ensemble Postiljon voert op zondag 1 december om 15.00 uur de opera “La Serva Padrona” van Pergolesi uit in ’t Mosterdzaadje. De musici zijn: Persephone Abbot – sopraan, Jaap de Jonge – bariton, Trudy Klein – actrice en de pianist Petr Karlíček.

Het is een mini opera uit 1733 en was bedoeld om gespeeld te worden als intermezzo tussen twee aktes van een grotere opera. Toen het in 1752 in Parijs werd opgevoerd vormde het de aanleiding van een ruzie tussen aanhangers van de serieuze Franse opera enerzijds en de nieuwe Italiaanse komische opera anderzijds. Giovanni Battista Pergolesi diende als voorbeeld voor de laatste stijl tijdens deze ruzie die de muziekgemeenschap van Parijs twee jaar lang verdeeld hield.

De rol van Serpina is voor Persephone Abbott. Zij begon haar zangstudie in Ohio, vervolgde deze in Frankrijk en studeerde af aan het conservatorium van Utrecht bij Udo Reinemann en Thom Bollen. Ze vervulde al menig rol in de opera.

De rol van Uberto wordt vertolkt door Jaap de Jonge. Niet zijn eerste opera waaraan hij meewerkt. De rol van Vespona, is voor actrice Trudy Klein die ook kan zingen maar in dit verhaal er alleen bij is om de boel te redden. De pianist Petr Karlíček studeerde in Praag en München en behaalde zijn Master in Utrecht met de hoogste onderscheiding.

Veel mooie duetten en aria’s in een hilarisch verhaal over een meester en zijn dienstmaagd.

Reacties zijn afgesloten.