EXPOSITIE januari 2014

schilderijen van Nathaliya de la Fosse

Expositie van Nathaliya de la Fosse in ’t Mosterdzaadje

Nathaliya de la Fosse is geboren en getogen in de Oekraïne. Haar talent voor tekenen is al jong overduidelijk aanwezig, maar ze moest een ‘echt’ beroep leren. Brood op de plank. Na veel omzwervingen in studie en werk is toch de ontwerpster en tekenares in haar boven gekomen. Ze woont nu al 17 jaar in Nederland en studeerde in Amsterdam aan de Junior Academie voor Art Direction. Het winnen van een illustratie wedstrijd van de Bijenkorf gaf de doorslag voor haar om van tekenen en ontwerpen haar beroep te maken. Sinds 2011 heeft ze een eigen online winkel in vintage en design keramiek.

“Ik heb voornamelijk interesse in de mens, vrouw en mode. Vormgeving en kunst. Verschillende technieken komen van pas. Ik werk met potlood, houtskool, markers, acryl. Zowel traditionele tekeningen als digitaal. De laatste tijd ben ik fan van aquarel geworden en mijn plannen zijn om met deze techniek veel te ontdekken. Ik ben net begonnen, laat nu mijn eerste stappen zien, maar er komt — daar ben ik van overtuigd — veel meer. En dan maakt het niet eens uit of het wel of niet gezien wordt. Wat mij wel uitmaakt is dat ik erin groei en me ontwikkel en zelf  tevreden ben over resultaat. Want ik ben vast mijn grootste criticus. Het zou natuurlijk leuk zijn als ik ermee mijn brood kon verdienen, anders moet ik kostbare tijd verliezen aan iets wat ik totaal niet leuk vind bijvoorbeeld, en dat is zonde.”

Als het aan Nataliya ligt zal ze ooit een eigen kledinglijn ontwerpen. Daarmee gaat ze terug naar haar Oekraïense jeugd.

“Ik ontwierp al op jonge leeftijd al mijn eigen kleding. Mijn oma naaide het dan. Er was in de Sovjet unie weinig mooie kleding, terwijl vrouwen het wel belangrijk vonden om er goed uit te zien.”

Het leven van Nataliya ging niet bepaald over rozen, maar het heeft haar veel geleerd.

“Ik denk dat alles in het leven niet zomaar gebeurd. Als bepaalde dingen later op je pad komen hoeft dat niet te betekenen dat het verleden verloren tijd was. Misschien ben ik nu pas aan toe aan het verwerken van ervaring en waardeer ik des te meer mijn mogelijkheden nu.”

In de maand januari te bezichtigen voor en na afloop van de concerten.

Reacties zijn afgesloten.