vrijdag 31 januari 2014 – 20.00 uur

De wereldmuziek van CSÓKOLOM
Anti vaon Klewitz – zang/violen
Sander Hoving – violen/kontra
Ulu Wentzlaff-Eggebert – contrabas
Hongaars-Transsylvanische muziek , swing, salsa en Balkan

De wereldmuziek van Csókolom

Csókolom

Op vrijdag 31 januari om 20.00 uur treedt Csókolom op in ’t Mosterdzaadje. Een avontuurlijk ensemble dat met een zang, diverse violen en contrabas een cross-over van Hongaars-Transsylvanische muziek en diverse andere stijlen (salsa, swing, Balkan) laat horen. Anti von Klewitz drukt met haar stem, vioolspel en bewerkingen haar stempel op de groep. De andere leden van de groep zijn de contrabassist Uli Wentzlaff-Eggebert en de violist Sander Hoving.

De wortels van Csókolom liggen in Oost-Europa: toen Anti von Klewitz in Zagreb nog op haar kinderviooltje speelde, absorbeerde ze de muziek van zigeuners en boeren, muziek van de Balkan tot Boedapest. Later trok ze met haar trio langs Hongaarse danshuizen over de hele wereld. Ze legde zich toe op tango, jazz en salsa. En dan komen in Csókolom al die invloeden bij elkaar.

Een concert van Csókolom is onconventioneel, levendig en gevarieerd. Traditioneel Oost-Europees repertoire wordt afgewisseld met barokke arrangementen, ritmisch sprechgesang contrasteert met een swingend ‘modern-gipsy’ stuk, een onstuimige Transsylvanische mannendans tegenover een sereen duet. Anti von Klewitz slaat met haar podiumpersoonlijkheid een brug naar het publiek.

Uit recensies: 

Volkskrant: “fris en zwierig”

Trouw: “vuurwerk”

Telegraaf: “steengoed ensemble”

Patriot Lippstadt: “de vonken vlogen ervan af”

M�rkische Oderzeitung:“ Zigeunermuziek om op te dansen. Hoogst professioneel… ”

Leipziger Volkszeitung: “De muziek raakt hart, ziel en lichaam. Uniek concert, levenslustig en avontuurlijk… ”

Nordzeitung: “Verbluffende techniek, ontwapenend natuurlijk… Anti ist eine Teufelsgeigerin”

Reacties zijn afgesloten.