zondag 19 januari 2014 – 15.00 uur

DE MOOISTE DUETTEN
Hester Hentzepeter – sopraan
Karen Langendonk – alt/fluit
Arwen Christiaanse – piano
Saint-Saëns, Chausson, Berlioz, Mendelssohn, Schumann, Brahms, Purcell, Britten, Balfe, Sullivan, Mozart, Three Irish Folksongs voor sopraan en fluit

De mooiste duetten!

Hester, Karen en Arwen

Een fris en veelzijdig concert vol mooie, droevige, opzwepende en ronduit grappige duetten. Op zondag 19 januari om 15.00 uur in ’t Mosterdzaadje mee te maken, uitgevoerd door het duo Hentzepeter-Langendonk. Aan de vleugel Arwen Christiaanse.

Vorig jaar reeds te gast en nu terug met de meest geliefde liederen voor zangduo. Hester Hentzepeter en Karen Langendonk ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2011 waren Hester en Karen beiden solist in het Requiem van Mozart. Hun muzikale klik leidde tot een succesvolle serie concerten met duettenprogramma’s. Hoewel zeer rijk en veelzijdig, is dit repertoire nog altijd onderbelicht. Als trio zetten zij de ontdekkingstochten door deze muziek voort en brengen deze relatief onbekende werken onder de aandacht van een groter publiek.

Een greep uit de reacties van het publiek:

“De stemmen klinken prachtig en passen erg goed bij elkaar.”

“De dames zingen, spelen en acteren met zichtbaar plezier en veel energie.”


In dit programma maakt u een reis langs de mooiste melodieën uit West-Europa. De tocht voert u over de Ierse Zee, langs de Golf van Biskaje, en u steekt meermalen het Kanaal over. U hoort het Ierse volkslied, Duitse ‘Sehnsucht’ bij Schumann en Mendelssohn, de Franse lichtheid van Chausson. De castagnetten rammelen in El Desdichado van Saint-Saëns, en plotseling zit u in het operagebouw bij Mozart. Vanmiddag schallen de trompetten van Purcell, en u hoort de vrolijke humor van Balfe en Sullivan.

Het belooft een luisterrijke middag te worden. Met een gevarieerd programma waarbij Karen Langendonk ook bij enkele liederen dwarsfluit zal spelen. De liederen worden mondeling toegelicht en de zangeressen schromen niet de aria’s een theatraal tintje mee te geven….

Reacties zijn afgesloten.