vrijdag 17 januari 2014 – 20.00 uur

CELLO EN PIANO
Sergey Smirnov – piano
Anastasia Feruleva – cello
Brahms, Prokofiev, Kodály

Anastasia Feruleva en Sergey Smirnov

Anastasia Feruleva

Op vrijdag 17 januari om 20.00 uur wordt het concert van de familie Erdős wegens ziekte vervangen door de jonge top celliste Anastasia Feruleva (Rusland) en de meesterpianist Sergey Smirnov (Wit-Rusland). Een buitenkans om deze samen aan het werk te zien en horen. Op het programma staat de eerste cello sonate van Johannes Brahms (opus 38), en de sonate voor cello en piano opus 119 van Sergei Prokofiev. Solo speelt Anastasia de sonate opus 8 van Zoltán Kodály.

Anastasia (1992) won tijdens haar studie in Rusland al veel prijzen en trad zij op in Rusland, Noorwegen en Finland. Op haar 14e jaar werd ze in Sint- Petersburg toegelaten tot een speciaal talentklas aan het Conservatorium. In 2010 komt ze terecht in Den Haag bij Larissa Groeneveld en een jaar later won ze de eerste prijs op het internationaal cello concours in Hilversum. 

Sergey Smirnov

Haar werden veel masterclasses aangeboden en de cello die zij bespeelt is een Rombouts uit 1710 die haar in leen is gegeven.

Een bekend en geliefd pianist in ’t Mosterdzaadje is Sergey Smirnov (Minsk). Pianist Sergey Smirnov is geboren in Minsk, Wit-Rusland, in 1980. Na zijn studie in Minsk kwam Sergey op het Conservatorium in Den Haag bij Naum Grubert. Hij behaalde zijn mastertitel in 2006. Over de hele wereld gaf hij concerten zowel als solist als met orkest en kamermuziek ensembles. Hij is winnaar van vele prijzen in talloze concoursen o.a. In Japan en Portugal.

Reacties zijn afgesloten.