vrijdag 10 januari 2014 – 20.00 uur

TRIO D’EGLANTIER met “Zolang ik leef”
Brigit de Klerk – blokfluiten/zang
Paula Quint – luit/vihuela
Jan Sleumer – tenor-teksten
Anoniem, Dowland, van Eyck, Milan, del Encina

Trio d’Eglantier: Geschiedenis in beeld en geluid

Trio d’Eglantier

“Zolang ik leef” is een programma van Trio d’Egelantier dat op vrijdag 10 januari om 20.00 uur in ’t Mosterdzaadje mee te maken is. Oude muziek, verluchtigd met projectie van schitterende beelden, handelend over het goede leven, een Otter in ’t Bolwerk, Spijt, Trouw, Verraad, Drie Moorse Meisjes en het Koningsdochtertje en de Dood. Tekstschrijvers als Joost van den Vondel en Bredero en veel werk van anonieme componisten worden uitgevoerd door: Brigit de Klerk – blokfluiten, zang, Paula Quint – luit, vihuela en Jan Sleumer – tekst en zang.


“Zolang ik leef zal ik in liederen en verhalen de liefde eer bewijzen. Weg met alle treurnis, leve de vrolijkheid”

Brigit de Klerk studeerde blokfluit aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en kreeg zij zangles van Bernadette Bouthoorrn. Zij is verbonden aan verschillende ensembles, geeft muzieklessen en bouwt bamboefluiten met kinderen.

Paula Quint studeerde luit in Maastricht en muziekwetenschappen in Utrecht.

Jan Sleumer verwerkte de historische onderwerpen in dit programma en maakt deel uit van Ensemble Dutch Baltica.

Reacties zijn afgesloten.