zondag 23 maart 2014 – 15.00 uur

CD-presentatie SIRIUS SAXOPHONE QUARTET
“Expeditie Zuid-Amerika”
Kim Hoogvliet – sopraan
Bert Haan – alt
Gert Verrijdt – tenor
Boris Jansen – bariton
Carlos Micháns, Ben Wezel, Astor Piazzolla, Rolando Budini

“Expeditie Zuid-Amerika”

Sirius Saxophone Quartet

Op zondag 23 maart om 15.00 uur neemt het Sirius Saxophone Quartet het publiek mee op prachtige en verrassende rondreis door Zuid-Amerika. Componisten in dit programma zijn Micháns, Wezel, Budini, Reijven en Piazzolla. Inmiddels al voor de derde keer komt het Bredase Sirius Saxophone Quartet naar ’t Mosterdzaadje. Steeds opnieuw weten ze het publiek te verrassen met een afwisselend maar interessant programma.

De tango uit Argentinië is bij nagenoeg iedereen bekend. Maar Latijns-Amerika kent een grote verscheidenheid aan muziekstijlen. Reden voor het Sirius Saxophone Quartet om op expeditie door Zuid-Amerika te gaan langs een keur aan composities die de typische ‘Latin’-passie laten horen, waarbij Reconquista van Menno Reijven toch de nodige extra aandacht verdient. Reconquista is namelijk nog nooit eerder uitgevoerd en zal dus zijn wereldpremière beleven in ’t Mosterdzaadje.

Bovendien zal het Sirius Saxophone Quartet tijdens dit concert ook haar eerste cd presenteren. In 2013 vierden ze hun 5 jarige samenwerking. Een mooie gelegenheid om een eerste cd uit te brengen. Het ensemble heeft de Nederlandse-Argentijnse componist Carlos Micháns als composer-in-residence gekozen voor deze cd, een componist die van groot belang is voor de hedendaagse saxofoonmuziek. Enkele werken van Micháns waren reeds tijdens vorige concerten te horen in ’t Mosterdzaadje. Ook tijdens dit concert zal er wederom muziek van Micháns te horen zijn.

Koffers inpakken en meereizen maar!

Reacties zijn afgesloten.