vrijdag 4 april 2014 – 20.00 uur

HET LiMáJo FLUITKWARTET “Joueurs de Flûte”
Liesbeth van der Blom
Marion Loos-Geskus
Maaike Boussier
Jonate Droogers
o.a. Ravel, Debussy en Berthomieu

Het LiMáJo Fluitkwartet

Het LiMáJo Fluitkwartet

Vrijdag 4 april om 20.00 uur treedt in ’t Mosterdzaadje op het LiMáJo Fluitkwartet. Hun programma “Joueurs de Flûte” omvat met name Franse muziek door de eeuwen heen. Componisten als Boismortier, Berthomieu, Devienne, Bizet en Ravel passeren de revue.

De musiciennes zijn Liesbeth van der Blom, Marion Loos-Geskus, Maaike Boussier en Jonate Droogers. Ze laten de fluit in verschillende soort klinken zoals de basfluit, altfluit en piccolo. De hele familie dwarsfluit komt voorbij en dat geeft een mooi klankeffect. De diepe tonen van de bas en altfluit zijn altijd weer verrassend.

Het kwartet is ontstaan in Italië tijdens een workshop bij de bekende Nederlands fluitiste Eleonore Pameijer. Om een kwartet te vormen heb je een echte muzikale en vriendschappelijke klik nodig. En hoewel allen afzonderlijk al druk zijn in lesgeven, kamermuziek en orkest, zijn ze heel blij dat het fluitkwartet een feit is geworden. Één van hun favoriete stukken is van Berthomieu waarin hij vier katachtigen verklankt worden.

“We zijn allemaal dol op katten en hebben er ook één of meerdere, Liesbeth zelfs heel veel! Dit is een stuk over grote serieuze katten, maar de snelheid, en ook de luiheid van de huiskat is goed te herkennen”, aldus Jonate Droogers.

Reacties zijn afgesloten.