maandag 9 juni 2014 – 15.00 uur

2e Pinksterdag

PIANORECITAL
Isabelle van Dooren
Arvo Pärt, Schubert, Beethoven en Bach

Pianorecital op Tweede Pinksterdag in ’t Mosterdzaadje

Isabelle van Dooren

Op Tweede Pinksterdag, maandag 9 juni om 15.00 uur treedt in ’t Mosterdzaadje op de pianiste Isabelle van Dooren. Ze heeft een prachtig programma samengesteld met werken van Pärt, Schubert, Beethoven en Bach.

De Estlandse componist Arvo Pärt liet zich inspireren door Gregoriaanse zang. Hij weet klankwerelden te scheppen waarin de luisteraar meditatief kan verdwijnen. Muziek die aansluit bij de liefde die Isabelle heeft voor de muziek van Simeon te Holt. In dit stuk wordt de heling van een ziek jong meisje verklankt. Van Schubert speelt Isabelle Impromptu opus 90 nr. 1. Het is één van de parels die Schubert schreef vlak voor zijn overlijden. “Het lijkt wel of in in dit ene stuk zijn hele leven voorbij komt en het is daarom ook dat iedereen van deze muziek houdt. Het is recht uit het hart geschreven”.

Beethoven was 30 jaar toen hij de Sonata quasi una fantasia opus 27 nr.1 schreef. Muziek die raakt. Het hoort nog thuis in zijn eerste periode vol Sturm und Drang. Isabella beschouwt deze sonate nog steeds als vernieuwend. “Beethoven zette zijn toehoorders regelmatig op het verkeerde been. Dat deed hij ook om zijn publiek wakker te houden en aandacht af te dwingen”. Isabella koos tot slot de Aria uit de Goldbergvariaties van J.S.Bach. “Deze muziek beschouw ik als de wortel van de hele klassieke muziek. Uit dit ene eenvoudige thema laat hij 30 variaties ontstaan, vol schoonheid en rijkdom”.

Isabelle van Dooren volgde tien jaar les bij de Vlaamse componist en pianist Stefan Meylaers.  Zij studeerde vervolgens aan het conservatorium van Utrecht bij hoofdvakdocent Alan Weiss en vanaf 2004 specialiseerde ze zich bij de docent Daniele Lombardi aan het Conservatorio di Giuseppe Verdi in Milaan.  Masterclasses volgde zij o.a. bij Jeroen van Veen, Manuela Goveva (piano-solo) en David Fruehwirth (kamermuziek). Sinds oktober 2010 geeft ze regelmatig solo- en kamermuziek concerten, in samenwerking met met celliste Maaike  Peters en met pianistes Ariadne Verstegen, Lonneke Clabbers en Aafje van Gemert.

Zie voor meer informatie:
www.isabellevandooren.nl en  www.hetkwartetindebranding.nl

Reacties zijn afgesloten.