zondag 1 juni 2014 – 15.00 uur

TRIO DE PASSAGE
Feike Boschma – poppenspel
Hester Cnossen – saxofoon
Mattias Kadar – componist/zanger
chansons met marionettenspel van o.a. Shaffy, Brassens, Gainsbourg, Brel en Kadar

Poppenspeler Feike Boschma in programma van Franse chansons

Feike Boschma

Het ‘Trio de passage’ een zeer ongewoon trio waarin de bijna honderd jarige poppenspeler Feike Boschma samen met de saxofoniste Hester Cnossen en de zanger/gitarist/componist Matthias Kadar samen op het toneel een nogal bijzonder programma brengen. Op zondag 1 juni om 15.00 uur worden chansons en liederen uitgevoerd van o.a Ramses Shaffy, George Brassens, Jacques Brel, Franz Schubert en Matthias Kadar.

Bij enkele chansons laat Feike Boschma met zijn poppenspel en diepe spreekstem de jaren ’50 en ’60 herleven zoals hij die nog kent toen hij in Parijse bistro’s chansonniers als Brassens en Gainsbourg op zag treden. De gedichten zijn van Lorca en Jacques Prévert in een vrije vertaling van Feike.

Hester en Matthias vormen een duopaar dat in allerlei verbanden heeft samengewerkt. Tegenwoordig ook in gezinsverband. Van Matthias gaan regelmatig composities in première. Feike heeft in zijn loopbaan die nu meerdere decennia telt o.a. met Wim Sonneveld, Cilly Wang of Funhouse samengewerkt.

Reacties zijn afgesloten.