zondag 21 september 2014 – 15.00 uur

INTENS ROMANTISCH LIEDRECITAL
Remmert Velthuis – bariton
Marjana Butko – piano
Hoogtepunten uit Schubert’s Winterreise en Schumann’s Dichterliebe, bekende liederen van Brahms, Beethoven en Richard Strauss. Ook enkele werken voor piano solo worden gespeeld.

Een intens romantisch liedprogramma

Marjana Butko en Remmert Velthuis

De bariton Remmert Velthuis en pianiste Marjana Butko brengen op zondag 21 september om 15.00 uur een intens romantisch liedprogramma in ’t Mosterdzaadje in Santpoort. De liefde staat centraal, zowel de zoete liefde als het verlangen naar liefde die voorbij is. Hoogtepunten uit Schubert’s Winterreiseen Schumann’s Dichterliebe worden afgewisseld door bekende liederen van Brahms, Beethoven en Richard Strauss. Ook zullen enkele werken voor piano solo worden gespeeld. Het programma beweegt zich van de vroeg romantische stijl van Beethoven tot de ‘moderne’ klanken van het eind van de 19e eeuw.

Al sinds zijn opleiding, bij Elise Galama en Ira Spaulding aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, heeft bariton Remmert Velthuis een voorkeur voor de Duitse romantische liedkunst.
Als koordirigent, muziekleraar en multi-instrumentalist in de lichte muziek maakt een breed palet van genres deel uit van zijn dagelijks bestaan; van Dowland tot Debussy, van Brahms tot BB King, van Gesualdo tot Gentle Giant. Remmert’s muzikale breedte geeft een verfrissende interpretatie aan de 19e eeuwse liederen, zonder de klassieke stijl te verlaten.

De Wit-Russische concertpianiste Marjana Butko studeerde in Minsk en Stockholm bij Igor Olovnikov en Mats Widlund. Haar masteropleiding voltooide ze in Amsterdam bij David Kuyken.
Na een tijdlang als solist opgetreden te hebben, werkt ze nu graag met zangers. Ze is begeleider van verschillende zangers en zangeressen, voor concerten, festivals en concoursen in binnen- en buitenland. Naast het spelen van de pianopartijen, coacht ze zangers op techniek en interpretatie.

Reacties zijn afgesloten.