zondag 14 september 2014 – 15.00 uur

TANGO KWARTET ALIADO
Françoise van Varsseveld – viool
Mariken Zandvliet – piano
Gert Wantenaar – bandoneon
Lucas Stam – cello
Wervelende tango nuevo’s en meeslepende milonga’s van
o.a. Piazzolla, Troilo en Salgan.

Tango Kwartet Aliado

Tangokwartet Aliado

Wervelende tango’s en meeslepende milonga’s van Piazzolla, Troilo, Salgan en andere tango grootmeesters zijn te horen op zondag 14 september om 15.00 uur in ’t Mosterdzaadje te Santpoort.

Tango Aliado is een uniek, Amsterdams tango kwartet bestaande uit vier professionele musici met een passie voor Argentijnse tangomuziek. De leden van Tango Aliado — ‘aliado’ betekent in het Spaans ‘verbonden’ — zijn bondgenoten op een ontdekkingsreis naar het werk van de beroemde Astor Piazzolla en andere, oudere tango grootmeesters zoals Carlos Gardel, Anibal troilo en Horacio Salgan.

Tango Aliado zal verschillende, zelfgeschreven arrangementen van deze adembenemende composities ten gehore brengen. Ze spelen traditionele tango’s uit de negentiende eeuw en nieuwere tango’s uit de twintigste eeuw.

Het kwartet is opgericht in 2008 en bestaat uit Françoise van Varsseveld – viool, Mariken Zandvliet – piano, Lucas Stam – cello en Gert Wantenaar – bandoneon. Zij hebben elkaar ontmoet op het conservatorium en tijdens werkzaamheden in orkesten. De muzikale en sociale klik was direct erg goed en zo geven ze met altijd het grootste plezier concerten die dan ook laaiend enthousiast ontvangen worden.

Reacties zijn afgesloten.