vrijdag 12 september 2014 – 20.00 uur

ALTVIOOL – CELLO – PIANO
Daniel Kool – piano
Emlyn Stam – altviool
Willem Stam – cello
Beethoven, Schubert, Debussy en Brahms

Drie fantastische musici

Emlyn Stam

Op vrijdag 12 september om 20.00 uur verzorgen Willem Stam (cello), Emlyn Stam (altviool) en Daniel Kool (piano) een mooi programma in ’t Mosterdzaadje met werken van Beethoven, Brahms, Debussy en Schubert. Drie fantastische musici die de verhinderde violist Eduardo Paredes vervangen. Het worden mooie hoogtepunten uit de kamermuziek.

Willem Stam

Geopend wordt met het duo voor altviool en cello van Beethoven, met de bijnaam “Mit zwei obligaten Augengläsern”. Dan komt de prachtig Arpeggione sonate van Schubert, geschreven voor een instrument dat niet meer bestaat, een soort mix tussen gitaar en cello, nu uitgevoerd op altviool. Na de cello sonate van Debussy volgt tot slot het beroemde klarinet trio van Brahms. Een van de laatste stukken die Brahms in zijn leven componeerde. De musici zijn goede vrienden en de uit Canada afkomstige Emlyn en Willem tevens broers.

Daniel Kool

Emlyn Stam was tot vorig jaar plaatsvervangend aanvoerder altviool bij het Residentie Orkest. Hij speelt overal in binnen en buitenland als solist en kamermusicus. Daarnaast is hij artistieke leider van het New European Ensemble, dat werd opgericht door broer Willem.

Daniel Kool zit momenteel in de laatste ronde van het prestigieuze “Dutch Classical Talent”. Hij is de vaste pianist in de klas van Dimitri Ferschtman aan het Conservatorium in Amsterdam. En dan loopt hij ook nog stage voor zijn Master Psychologie!

Reacties zijn afgesloten.