vrijdag 24 oktober 2014 – 20.00 uur

PIANORECITAL / PIANODUO
Yukiko Hasegawa & Tobias Borsboom
Schubert, Poulenc, Debussy, Wagner

Piano solo en Quatre Mains door duo Borsboom-Hasegawa

Tobias en Yukiko

Tobias Borsboom en Yukiko Hasegawa, twee steengoede pianisten die elkaar als levenspartner en muziekduo gevonden hebben laten op vrijdag 24 oktober om 20.00 uur horen wat ze als solist en duo in huis hebben met het vertolken van Debussy, Schubert, Wagner en Poulenc.

Verliefd op elkaars muzikale eigenschappen begon het duo Borsboom-Hasegawa hun samenwerking als pianoduo aan het Conservatorium van Amsterdam. Inmiddels zijn ze solo en duo al enkele keren te zien geweest in het Mosterdzaadje, waarvan de laatste keer in januari 2014 tijdens het nieuwjaarsconcert. Op 24 oktober komen ze terug als echtpaar, en brengen een schitterend programma met een leuke mix van vierhandig en piano solo spel.

Vooral het quatre-mains repertoire is één van huiselijkheid en gezellig vertier, waardoor we een andere kant van de componist te zien krijgen, een die niet gericht is op prestige en wars is van pretentie. Vaak zijn over deze werken intrigerende verhalen te vertellen. Duo Borsboom-Hasegawa duikt deze verhalen op, en deelt ze graag met het publiek.

Reacties zijn afgesloten.