woensdag 8 oktober 2014 – 20.00 uur

PIANOTRIO “VOCES INTIMÆ”
Riccardo Cecchetti – piano
Luigi de Filippi – viool
Sandro Meo – cello
Mendelssohn, Clara Wieck, Schumann

EXTRA CONCERT Italiaans Pianotrio “VOCES INTIMAE” geeft concert in ’t Mosterdzaadje

Voces Intimæ

Omdat ze deze week in Nederland zijn voor een concert in Vredenburg wil het beroemde Italiaanse “Voces Intimæ” ook kennismaken met ’t Mosterdzaadje in Santpoort. We hebben er een extra concert voor ingelast om deze kans met beiden handen aan te grijpen. Op woensdag 8 oktober om 20.00 uur treden op de pianist Riccardo Cecchetti, de violist Luigi De Filippi en de cellist Sandro Meo. Hun programma heet “Casa Schumann” en ze voeren trio’s uit van Mendelssohn, Clara Wieck en Robert Schumann.

Het streven van deze befaamde musici is om de muziek die zij spelen in zijn originele transparantie te laten klinken en ook rekening te houden met periode waarin het werk geschreven is. Zij spelen dan ook graag op instrumenten die gemaakt zijn in de periode waarin de uit te voeren compositie is geschreven. Met de keuze van hun naam willen zij benadrukken dat zij de meer subtiele aspecten van het repertoire tot uitdrukking willen laten komen en de heftige melancholie van de 19de eeuw tot klinken brengen.

In dit programma wordt het romantische repertoire voor pianotrio belicht. De muziek van Mendelssohn en Schumann zullen velen kennen, maar de muziek van Clara Schumann staat veel minder op de lessenaars. U zult zeer ontroerd worden als u het trio opus 17 van Clara Schumann zult horen. Verbazingwekkend dat dit werk niet veel vaker wordt uitgevoerd. Het trio van Mendelssohn is werkelijk een meesterwerk.

Wilt u alvast horen hoe het ongeveer gaat klinken, dan zijn hier enkele video’s:
www.youtube.com/embed/wtS5awbGfrM?hd=1&autoplay=1 (waarin een trio van Robert Schumann te horen is, hoewel een ander trio dan zij in het Mosterzaadje zullen spelen)

www.youtube.com/embed/37wmtveUvaQ?hd=1&autoplay=1 (trio’s van Mendelssohn)

Zij hebben opgetreden op podia zoals Wigmore Hall en St. John’s Smith Square in London, het Festival Oude Muziek in Vredenburg in Utrecht, de Singel in Antwerpen, het Festival Classique in Den Haag, het Festival Europalia-Italia in België, Festival dei due Mondi in Spoleto, Amici della Musica in Florence, Unione Musicale in Turin, Istituzione Universitaria dei Concerti in Rome, Bologna Festival, Amici della Musica in Perugia. Het trio heeft concerten gegeven voor de Presidenten van Italië, G. Napolitano en C.A. Ciampi en hebben in Radio uitzendingen van BBC-Radio3 en RAI-Radio3 gespeeld.

Zij hebben een contract met Challenge Records en hebben met deze maatschappij inmiddels twee CD’s opgenomen. Voorheen heeft Warner Classics verschillende CD’s met hen opgenomen. Voces Intimae neemt dit jaar een nieuwe CD op met late pianotrio’s van Schumann op moderne instrumenten. Deze CD wordt door Challenge Records uitgebracht. Onlangs heeft Challenge Records een nieuwe CD uitgebracht met pianotrio’s van de Franse componist Théodore Gouvy en pianist Riccardo Cecchetti speelde voor deze opname op een Pleyel vleugel uit 1848. Gouvy schreef de drie pianotrio’s op deze CD tussen 1847 en 1858.

“….quality performance….”
Il Venerdì de “La Repubblica” — Enzo Siciliano;

“….The interplay between the players is a delight….the performance is magnetic….”
Gramophone — Edward Greenfield

“….a performance of inspired clarity and subtle expression, characterized by a transparent interpretation and flawless intonation….”
“The Strad”

“….Their readings, tasty and sophisticated, have an exquisite and friendly spirit, that easily affects the listener….”
Suonare — A. Foletto

“….the colours and distinctive voices of Voces Intimae are a revelation.”
BBC Music Magazine — George Pratt

“….Voces Intimae restores to this music all its poetry and transparency….”
“Le Monde de la Musique” — Vincent Casanova

“….Three excellent interpreters….”
5 stars “Amadeus” — Massimo Rolando Zegna

“….A performance of inspired clarity and subtle expression, characterized by a transparent reading and flawless intonation…..”
“The Strad” 

Reacties zijn afgesloten.