zondag 30 november 2014 – 15.00 uur

TRIO LIGNO
Gert Verrijdt – saxofoon
Liane Kuipers – fluit
Ties Kemper – klarinet
José Mora-Jiménez, Purcell, Vaughan Williams, Franck

Trio Ligno

Trio Ligno

Op zondag 30 november om 15.00 uur is Trio Ligno te gast in ’t Mosterdzaadje. De leden zijn: Gert Verrijdt – saxofoon, Liana Kuipers – fluit en Ties Kemper – klarinet. Hun programma omvat de op verrassende wijze bewerkt pianorepertoire van Purcell, Franck, Granados en Vaughan Williams. Een herontdekking!

Trio Ligno is het verhaal van drie bevlogen musici die elkaar tijdens hun studie aan het conservatorium hebben ontmoet. Op zoek naar een niet alledaags kamermuziek ensemble kwamen de drie musici bij elkaar vormden ze een trio met ongekend grote mogelijkheden. Mede door het feit dat elk van deze instrumenten deel uitmaakt van een grotere familie, is Trio Ligno een ensemble enorm flexibel.

Moeiteloos wordt er gespeeld met klankkleuren, bezettingen, stijlen. Door de bijzondere samenstelling van dit ensemble is er slechts weinig originele muziek voorhanden. De leden van het trio gaan daarom op zoek naar muziek die hen raakt en ze schrijven die vervolgens om naar de unieke bezetting. Trio Ligno speelt de muziek recht uit het hart. Een ware belevenis voor elke muziekliefhebber.

Na een Oost-Europees en een Frans programma is Trio Ligno dit keer een nieuwe weg in geslagen. Niet een land staat centraal in het nieuwe programma, maar een instrument, of beter gezegd, een instrumentgroep. Het trio heeft ervoor gekozen om enkele prachtige klavierwerken te bewerken voor zijn bijzondere blazerscombinatie. Dit levert verrassende resultaten op. Het trio heeft door de flexibiliteit in het instrumentarium legio mogelijkheden om al deze stukken op een passende manier opnieuw in te kleuren.

Zo ontstaat een bijzonder resultaat, een nieuw geluid in de prachtige klavierpareltjes. Herontdekt de muziek van de zeventiende-eeuwse Henry Purcell en de romantische César Franck, maar ook van de Spaanse Enrique Granados en de Engelse Ralph Vaughan Williams in dit verfrissende programma!

Reacties zijn afgesloten.