zondag 16 november 2014 – 15.00 uur

CELLO & PIANO
“Duo Picasso”
Celia García-García – piano
Ephraim van IJzerlooij – cello
Schubert, Rachmaninoff, Fauré, Debussy, de Falla

De mooiste liederen van meester componisten op cello en piano

Celia en Ephraim

De pianiste Celia García García en de cellist Ephraim van IJzerlooij zijn op zondag 16 november om 15.00 uur in ’t Mosterdzaadje te gast. Deze twee rasmusici vormen al; jaren een aan elkaar gewaagd duo en hebben voor dit concert op hun programma bewerkingen van de mooiste liederen van Schubert, Rachmaninof en Fauré. Op Spaanse volksliederen gebaseerd is de Suite Populaire Espagnole van Manuel de Falla. Tenslotte wordt de Sonate voor cello en piano van Debussy uitgevoerd. Een prachtig programma hebben ze samengesteld. Beiden houden zeer van vocale muziek en dat weerspiegelt hun keus in dit programma. Het belooft een vlot, romantisch en toegankelijk programma te woorden in handen van twee professionele uitvoerenden.

Over de sonate van Debussy vertelt Ephraim: “Het is een meesterlijk modern werk, in klassieke sonatevorm geschreven in 1915 kort voor zijn dood. Het werk begint in d mineur en eindigt ook in d mineur. Maar daartussen komen er heel veel verschillende landschappen voorbij.  Het eerste deel heeft een Flamengo karakter, heel trotse muziek. Er zit zelfs een citaat in verwerkt uit de Russische Opera Boris Godunov van Moussorgsky.  Het tweede deel is een serenade met in de hoofdrol Pierrot Lunaire die een soort cynische humor heeft. De cello begint dit deel alsof het een grote gitaar is.  Het derde deel is een soort dansmuziek, een samenvatting van alles wat voorbij gekomen is.”

Ephraim van IJzerlooij studeerde zijn laatste 2 jaar voor zijn Master bij Dmitri Ferschtman aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met de specialisaties: orkestspel, kamermuziek en solospel. Zijn eindexamen Master of Music werd gewaardeerd met een 9, met onderscheiding voor de poëzie in zijn spel.  Met de Spaanse pianiste Celia García García vormt hij sinds 2010 duo Picasso. Ephraim speelt op een cello gebouwd door Daniel Roye, 2004 te Amsterdam.

Celia García García begon haar piano opleiding in Spanje. In Nederland kwam ze aan het Conservatorium van Utrecht te studeren. Zij specialiseerde zich in kamermuziek, orkestspel en liedbegeleiding. Zij won diverse prijzen en speelt regelmatig met o.a. Rotterdams Philharmonisch Orkest en zit in diverse fameuze kamermuziek ensembles.

Reacties zijn afgesloten.