zondag 21 december 2014 – 15.00 uur

VOCAAL KWARTET “LA CAPPELLACCIA”
“Hoe leit dat kindeke”
Christien van ’t Hof – sopraan
Stephanie Gericke – mezzo-sopraan
Pieter de Goede – tenor
Gerard Smits – bas
Kerstmuziek uit alle windstreken en de wereldpremière van Erik van Halderen

Hoe leit dit kindeke

La Cappellaccia

Op zondag 21 december om 15.00 uur zijn de zangers van La Cappellaccia weer terug in ’t Mosterdzaadje om de heerlijke kersttraditie voort te zetten. Om te zingen van ezels en engelen, van herders en heiligen. Met dit jaar muziek uit nóg meer windstreken. Ze hebben nieuwe pareltjes gevonden in Tsjechië en Finland.

Nieuwe, jonge componisten zoals de Italiaan Fabio Fresi. Hij maakte een mysterieus loflied op een tekst uit de 15e eeuw. Van de Brit Robert Hugill zingen ze een uitbundig Gaudete(verheugt u!). En ze brengen een wereldpremière van de Haarlemse componist Erik van Halderen. Speciaal voor La Cappellaccia schreef hij Die Soete Jesu. Voor het eerst zal dit lieflijke lied klinken en wel in ’t Mosterdzaadje.

Dan hebben ze nog een paar verrassende bewerkingen van oude Hollandse kerstliederen van Jetse Bremer op het programma gezet. Natuurlijk zullen de ‘evergreens’ weer klinken; Carols en traditionals horen er helemaal bij. En niet te vergeten de publieksklapper The twelve days of Christmas. Over het weer wagen we ons niet aan voorspellingen. Sneeuw kunnen wij niet garanderen. Wel zeker gaan de kaarsen aan en zal het knus worden in ’t Mosterdzaadje. Sfeervol op weg naar het kerstfeest.

Vocaal Kwartet ‘La Cappellacia’ bestaat uit Christien van ’t Hof, sopraan; Stephanie Gericke, mezzo-sopraan; Pieter de Goede, tenor en Gerard Smits, bas.
www.lacappellaccia.nl

Reacties zijn afgesloten.