WELKOM OP DE NIEUWE WEBSITE!

Waarom een nieuwe website?

In de tijd sinds de vorige website geïntroduceerd werd (bijna 20 jaar!), is de techniek met sprongen vooruit gegaan. Naast computers met een grote scherm worden tegenwoordig websites op veel verschillende apparaten bekeken zoals notebooks, tablets en telefoons. Een website moet zich tegenwoordig kunnen aanpassen aan de grootte van het scherm, anders is al dat heen en weer gesleep om alles te kunnen lezen heel vervelend.

Wat kan deze website dat de vorige niet kon?

Naast de hierboven beschreven situatie zijn er nog meer voordelen van een nieuwe website. Deze website is namelijk volledig doorzoekbaar! Als u iets wilt zoeken, een naam, datum, componist, instrument o.i.d., kunt u in het vakje rechts bovenaan uw zoekterm tikken, klikken op ‘Zoeken’ en dan wordt in een paar ogenblikken de gehele website doorzocht en verschijnen de resultaten. Dit kon helemaal niet bij de oude website.

Voorpagina

Op de voorpagina ziet u een bovenmenu met veel van de pagina’s die u gewend was van de oude website: Concertagenda (voor de volgende twee maanden); informatie over ’t Mosterdzaadje; een Locatiepagina en een Contactpagina (met een formulier om een berichtje aan ons te sturen).

Rechts ziet u een zijmenu (op kleine schermen bijv. telefoons verschijnt dit helemaal onderaan). Hier staan de archieven (Historisch archief; Agenda; Artikelen en Exposities).

Concertagenda

Op het Concertagenda kunt u op het datum van een concert klikken of op de foto om meer informatie en programmatoelichting te lezen. De expositie van een bepaalde maand staat onderaan de agendapagina, zoals op de papieren agenda.

Links

In principe is alles wat blauw is een link. Dit kan zijn naar een andere website of een andere pagina op deze website.

Ziet u een blauwe camera, dan is dit een link naar een pagina met foto’s. (Deze camera is een voorbeeld, trouwens!)

Tot slot…..

Als u zeer gehecht bent aan de oude website, treur niet! De oude website blijft gewoon bestaan, en is te bereiken via de link helemaal rechts op het bovenmenu. De oude website wordt niet meer bijgehouden.

Veel plezier met de nieuwe site!

Reacties zijn afgesloten.