zondag 27 januari 2019 – 15.00 uur

PIANO QUATREMAINS: RUSSISCHE COMPONISTEN
Olga Beltiukova – piano
Sergey Beltiukov – piano
Tsjaikovski, Arenski, Borodin, Varlamov en Beltiukov

De mooiste muziek voor piano Quatre-Mains

Voor het vierhandig pianospel moet je als duo over een goede band beschikken. Zo niet, dan gaat die zich ontwikkelen of het wordt niets. Met het echtpaar Olga en Sergey Beltsiukov uit Minsk zit dat wel goed. Op zondag 27 januari om 15.00 uur schuiven ze achter de vleugel in ’t Mosterdzaadje en brengen een programma van Russische componisten. Vierhandige muziek van Aljabjev, Varlamov, Arenski, Borodin, Tsjaikovski. Ook speelt Sergey beltiukov solo eigen composities, waaronder de Legend. Een werk dat hij voor ’t Mosterdzaadje schreef.

De pianiste Olga Beltiukova (Minsk, Wit-Rusland) studeerde ‘Cum Laude’ af bij Youri Gildyuck aan de Wit-Russische Muziekacademie. Als concertpianiste en zeer begaafd pianobegeleider neemt zij regelmatig deel aan nationale en internationale concoursen. De afgelopen jaren was zij gastdocent aan de Universiteit van Zhengzhou in China. Zij gaf daar lessen en masterclasses en heeft daar vele concerten gegeven. Haar concerten werden door het publiek en pers met veel lof ontvangen. Naast het geven van concerten geeft docente Olga Beltiukova les aan de Wit-Russische Muziekacademie in Minsk.

Sergey Beltiukov specialiseerde zich na zijn pianostudie (bij Grigory Sharshevsky in 1980) in Minsk in compositie bij Yevgeny Glebov en vanaf 1987 is hij bijzonder actief in veel verschillende stijlen. Zijn naam staat regelmatig bij de aftiteling van films, hij schrijft koorwerken, symfonieën, kamermuziek en heeft zich ook met elektronische muziek bezig gehouden. In 1995 kreeg hij voor een festival in Engeland de opdracht een herdenkingsstuk te schrijven voor de ramp bij Tsjernobyl die tien jaar daarvoor had plaatsgevonden. Het werd een aangrijpend muziekstuk Credo genaamd, dat later voor kleine bezetting werd herschreven en niets aan zeggingskracht verloor. De muzikaliteit is bijzonder groot in het gezin.

Reacties zijn afgesloten.