vrijdag 25 januari 2019 – 20.00 uur

BENDERS MOOISTE
Bert Vissers – zang, liedjesschrijver, piano, gitaar
Tom Bak – gitaar, zang en arrangementen
Jos Caspers – contrabas en zang
Rodney Calis – trompet, bugel, percussie en melodica
Nederlandstalige chansons. Liedjes die raken en ontroeren, liedjes ook vol vrolijkheid en levenslust

BENDERS MOOISTE

BENDER

Met een gevarieerd muzikaal programma met Nederlandstalige chansons komt Bender op vrijdag 25 januari om 20.00 uur naar ’t Mosterdzaadje. Liedjes die raken en ontroeren, liedjes ook vol vrolijkheid en levenslust. Bender bestaat uit Bert Vissers – zang/piano/gitaar, Tom Bak – gitaar/zang, Jos Caspers – contrabas/zang en Rodney Calis – trompet/bugel/percussie/melodica.

Bender bestaat bijna 10 jaar. Reden voor de vier heren om in ’t Mosterdzaadje een uniek programma met de mooiste liedjes uit deze muzikale periode te presenteren. Natuurlijk zal Bender stiekem ook enkele liedjes laten horen uit het jubileumprogramma ‘Mooi begin’, waarmee zij vanaf september 2019 langs de theaters trekken. Bender bestormt sinds enkele jaren met veel succes de podia van theaters en festivals in het hele land. De recensies zijn vol lof en enthousiasme. “Bender is een talentvolle band aan het vaderlands ‘kleinkunst-firmament’ waarvan we de komende jaren nog veel moois mogen verwachten” schreef Muziekwereld n.a.v. hun cd ‘Broos’. Muziekweb: “Broos, het tweede album, is het ideale tegengif voor de flitsende en oppervlakkige waan van alledag.”

Bert Vissers
Zanger en liedjesschrijver. Zit het liefst achterin de auto om lekker weg te kunnen dromen, terwijl de wereld in volle vaart aan hem voorbij zoeft. Zingt en staat op het podium alsof zijn leven ervan af hangt en eerlijk gezegd is dat ook zo. Wat zou hij zonder moeten? Schrijft liedjes sinds hij kan schrijven, schrijft gedichten en kinderboeken. En korte verhalen. Grote voorbeelden zijn: Willem Wilmink, Herman van Veen, Ramses Shaffy, Jacques Brel en Bram Vermeulen.

Tom Bak
Gitarist en arrangeur. Rijdt sinds jaar en dag op een veel te kleine fiets door de stad, omdat hij niet zag dat de verkoper hem een kinderfiets verkocht. Belangstelling voor de flamencomuziek maakte dat Tom van de piano overstapte naar de gitaar. Hij nam les in Andalusië en begeleidde dansgroepen, om later na uitgebreide omzwervingen via dixieland, zigeunerjazz, Balkan-muziek en Cubaanse son thuis te komen bij Bender. Grote voorbeelden zijn: los Panchos, Victor Jara en Goran Bregovic.

Jos Caspers
Contrabassist en doordouwer. Doet het liefst alles tegelijkertijd en verliest daarbij nooit zijn ijzersterke humeur. Is de man van het ritme, de man achter het stuur. De man die toch nét even een betere route denkt te weten dan de routeplanner aangeeft. Is een muzikant met een veelzijdige achtergrond: overal voor in en overal voor te porren. Van pop, jazz, country tot en met Bender. Grote voorbeelden zijn: David Sylvain, Radiohead, Bach, Kyteman en vele anderen.

Rodney Calis
Vermaard trompettist die bij Bender ook het slagwerk beroert. De man van de subtiele toevoegingen en eigenzinnige solo’s, die dikwijls verantwoordelijk is voor adembenemende stiltes in de zaal. Maakte faam met Horn of Plenty en was van de partij op grote festivals zoals het North Sea Jazz en Noorderslag. Speelde in musicals als Annie, Evita, Grease, 42nd Street en The Wiz en begeleidde vele, vele grote namen. Grote voorbeelden zijn: Chet Baker, Freddie Hubbard, Wynton Marsalis en Maurice Andre.

www.bendermuziek.nl

Reacties zijn afgesloten.