EXPOSITIE september/oktober 2015

foto’s van Frans van Diepen

Foto tentoonstelling van Frans van Diepen

foto van Frans van Diepen
foto van Frans van Diepen

“Bekijk het maar!” zou ik op de motivatie-vraag willen antwoorden. Of “het is maar hoe je het bekijkt!” Voor mij is een foto geslaagd als deze bevreemdt, emotioneert of vonkt als je het ziet. Verwoorden van drijfveren is vaak een afbreuk of verwijdering van de beleving. Een woord is niet meer dan een verpakking van een gedachte. Mijn symbolen zijn niet noodzakelijkerwijs deelbaar. Veel van deze foto’s zijn van landen waar de onbekendheid de bestemmingskeuze stuurde. Geprikkeld worden door een andere manier van leven. Het verschuiven op het kleurenpalet zet weer aan tot een nieuwe prikkel welke toch de oorspronkelijke realiteit beter kan benaderen.

foto van Frans van Diepen

Aan elk van de hier getoonde foto’s ligt een analoge foto, een negatief-strookje als teken van herkomst, ten grondslag. Bij een aantal betreft het foto’s (bij deze expositie 1a, 1b, 11 en 12) waar het filmtransport bij het maken van de foto is stilgezet (multiple exposure; meervoudig belichte negatief). Bij het digitaliseren van de foto gebruik ik de gelegenheid om het kleurenspectrum te verschuiven waardoor er deze verassende effecten ontstaan.

foto van Frans van Diepen

FlvDiepen@gmail.com

Reacties zijn afgesloten.