EXPOSITIE november 2015

werk van Marloes Bloedjes

De wereld van Marloes Bloedjes

Marloes Bloedjes

In de maand november hangt het werk van Marloes Bloedjes in ’t Mosterdzaadje.

De stijl van Marloes kenmerkt zich door haar kleurgebruik en de organische vormen. Zij maakt zowel figuratief als abstract werk en alles ertussenin. In haar werk zie je vaak bomen, mensfiguren of fantasielandschappen. Haar inspiratie haalt ze uit dromen en innerlijke beelden, heel soms zijn beelden gebaseerd op de werkelijkheid.

“Wat er in je hoofd te zien is als je je ogen dichtdoet, is vaak het mooist! Een echte wereld heb je lang niet altijd nodig.”

Marloes Bloedjes

Meestal werkt ze niet vanuit een vooropgezet plan. De kleuren vertellen haar wat ze moet doen en verder laat ze zich leiden door het werk zelf. Soms komt ze door een werk te maken tot antwoorden van vragen die ze al een tijdje had.

“Een schilderij staat voor een periode, een deel van mijn leven. Ik kan het verwerken door het op deze manier te doen. Het geeft me inzicht over hoe iets in elkaar zit.”

Marloes Bloedjes is ook illustrator. Ze heeft onder andere haar eigen boek Wittie en de Regenboogfontein geïllustreerd. Regelmatig geeft ze workshops en cursussen voor volwassenen en kinderen.

Meer informatie kun je vinden op www.toverzicht.nl en voor het boek en luxe wenskaarten kun je de webshop bekijken: shop.toverzicht.nl

Reacties zijn afgesloten.