EXPOSITIE december 2015

schilderijen van Henk Zwanenburg

Berglandschappen uit de Alpen, Holland en de Himalaya geschilderd door Henk Zwanenburg

‘Matterhorn’
van Henk Zwanenburg

Aan sommige kunstenaars zijn we in ’t Mosterdzaadje toch wel echt verknocht geraakt. Henk Zwanenburg exposeert nu in december voor de twaalfde keer zijn schilderijen. Ze zijn origineel en blijven verrassen. Het wordt een beetje een feest van herkenning. De meeste van zijn werken hebben de muren al gesierd. Maar zijn werk verveeld niet.

“Ik ben van plan in december schilderijen met bergen op te hangen. Ik heb vooral Zwitserse bergen klaar staan die ook in 2007 te zien waren, en wat fantasiebergen met elementen uit de omgeving (IJmuiden, Haarlem). Ik miste, terug van vakantie, de bergen…

Als werktitel ben ik nu gekomen tot ‘Berglandschappen uit de Alpen, Holland en de Himalayas’. In het Himalaya-gebergte ben ik nog nooit geweest, ook niet geschilderd trouwens, maar zo vond ik het wel leuk klinken.”

‘Bettmeralp’
van Henk Zwanenburg

Henk Zwanenburg is in 1961 geboren in IJmuiden. In 1985 studeerde hij af aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming, als tekenleraar. En hij schildert nog steeds.

“In mijn werken schets ik vaak landschappen met daarin een auto, trein of boot. De voertuigen zijn soms bijna fotografisch weergegeven, de omgeving wordt met een duidelijke knipoog richting de impressionisten in afwijkende kleuren en wilde streken geschilderd. Daarnaast werk ik ook wel met zwaar vertekende perspectieven. Door de manier van werken maak ik er een modern sprookje van.”

Schilderijen van Henk Zwanenburg zijn in principe ook te huur. Het is natuurlijk ook mogelijk een schilderij te laten maken in opdracht. Voord meer informatie kunt u contact opnemen met de schilder via telefoon (023) 5387022 of henkzwanenburg@hotmail.com.

De tentoonstelling is voor en na afloop van de concerten te bezichtigen.

Reacties zijn afgesloten.