vrijdag 24 april 2015 – 20.00 uur

MERAIN TRIO
“Irish Treasures”
Mirjam Rietberg – harp
Mieke Manschot – zang
Sandra Wallner – viool
De mooiste Ierse muziek uit verschillende tijden

Irish Treasures door Merain in ’t Mosterdzaadje

Het Merain Trio

Op vrijdag 24 april om 20.00 uur laat in een energieke en meeslepende programma trio Merain de mooiste Ierse muziek uit verschillende tijden horen. Merain bestaat uit Mirjam Rietberg (harp), Mieke Manschot (zang) en Sandra Wallner (viool). Op het programma staan o.a. stukken van de barokcomponist Turlough O’Carolan, de 18de eeuwse John Moorehead en de 19de eeuwse componist William Balfe. Daarnaast klinken bewerkingen van Ierse liederen door 20ste eeuwse Benjamin Britten én van songs van moderne Ierse musici als Enya en Mike Hanrahan, bewerkt door Merain.
Naast klassieke composities van Ierse componisten klinken ook de meer folky Ierse muziek. Een vernieuwend, vrolijk én ontroerend concert met muzikale highlights van de 17de eeuw t/m de 21ste eeuw uit een bijzonder land. Dit alles omlijst met verhalen over Ierland en haar bewoners van toen en nu.

Over Merain:
Mirjam, Mieke en Sandra zijn bevlogen musici die telkens weer het publiek weten te verrassen met hun prachtige arrangementen en muziekkeuze. Merain startte als trio in de zomer van 2010. De musici deelden de wens om vanuit hun klassieke achtergrond concerten te spelen met een volksmuziekinslag. Deze wens heeft inmiddels geleid tot een veelzijdig repertoire en bijzondere concertprogramma’s. Bij Merain staat het publiek centraal: “Wij hebben gemerkt dat ons muzikale niveau de hoogste toppen kan bereiken als er geen afstand meer is tussen musicus en luisteraar. Door de interactie met het publiek is elk concert uniek en voor ons een geweldig plezier”. In de concerten worden levendige toelichtingen gegeven op de muziek, de componisten en de cultuur. Muziek gaat voor dit trio over passie en communicatie en het creëren en delen van een bijzonder moment.

Noord-Hollands dagblad d.d. 22-12-2014, optreden Kennemer theater te Beverwijk:
“De medewerking van het trio Merain betekende twee betoverende hoogtepunten. Het trio met bevlogen professionele musici als Mirjam Rietberg (harp), Mieke Manschot (zang) en Sandra Wallner (viool) weten volksmuziek uitnemend te vermengen met klassieke invloeden. Theatrale mogelijkheden werden glanzend voor het voetlicht gebracht door zangeres Mieke Manschot. Met de Ierse song Don oiche u dim Beithil met een opvallend fraaie vioolsolo, het subtiel uitgevoerde Silent Night en de glanzende interpretatie van Song for Ireland heeft het trio grote muzikale indruk achtergelaten. Een medewerking die zeker voor herhaling vatbaar is.”

Mocht u op de hoogte willen blijven van Merain dan kunt u zich via meraintrio@gmail.com aanmelden voor de mailinglist. Of word fan op Facebook: www.facebook.com/meraintrio

Reacties zijn afgesloten.